1. HABERLER

  2. HABER

  3. Anneler: 16 Yaş Yetmez; Tüm Gençler Bırakılsın!
Anneler: 16 Yaş Yetmez; Tüm Gençler Bırakılsın!

Anneler: 16 Yaş Yetmez; Tüm Gençler Bırakılsın!

Çocukları dağa götürülen anneler adına açıklama yapan Hatice Eren, "Kamuoyuna yansıyan 16 yaş altındakilerin serbest bırakılacağı kararını kabul etmiyoruz. Dağdaki bütün gençler evlerine dönsün" dedi.

20 Haziran 2014 Cuma 18:06A+A-

Çocukları dağa götürülen anneler, oturma eylemini sürdürdükleri meydandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kadar yürüdü.

Dağkapı Meydanı'ndan ellerinde çocuklarının fotoğrafı ve Kürtçe, "Yaşasın annelerin isyanı" sloganlarıyla yürüyen anneler, Elazığ Caddesi'ndeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.

Burada oturma eylemi yapan anneler adına açıklama yapan Hatice Eren, 19 yaşındaki kardeşi Fatih Eren'in de PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü belirtti.

Eylemlerinin ilk gününden bu yana sürecin muhataplarına, tarafsızca ve sadece anne kimlikleriyle seslendiklerini ifade eden Eren, şöyle dedi:

“Kamuoyuna yansıyan 16 yaş altındakilerin serbest bırakılacağı, 16-18 yaş aralığındaki çocuklarında aileleriyle görüştürüleceği kararını kabul etmiyoruz. Barış sürecinde özellikle üniversiteli gençlerin dağa götürülmesinin Kürt toplumuna bir faydası olmayacak. Dağdaki bütün gençler evlerine dönsün.”

Eren, hiçbir zaman sadece 16 yaşından küçüklerin serbest bırakılması talebinde bulunmadıklarını hatırlatarak, 16 yaşından büyük gençlerin de serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

"Yaşı 18, 20, 25 olan gençlerin ne günahı var? Eylemimiz aynı zamanda tüm çocukların ve gençlerin aileleriyle görüştürülmesi içindir" diyen Eren, şunları kaydetti:

"Gençlerin kendi iradeleriyle dağa çıktığı söyleniyor. Mademki öyle; neden annelerin çocuklarıyla görüşme isteği engelleniyor? İkna ettiğiniz gençlerin anneleriyle görüşmesi sizleri neden korkutuyor?"

Eren, tüm annelerin çocuklarına kavuşacakları yönündeki umutlarının tükenmediğini sözlerine ekledi.

Anneler, açıklamanın ardından oturma eylemi yaptıkları Dağkapı Meydanı'na döndü.

 

HABERE YORUM KAT