1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Anketlere göre LGBT sapkınlık olarak görülüyor!
Anketlere göre LGBT sapkınlık olarak görülüyor!

Anketlere göre LGBT sapkınlık olarak görülüyor!

Sebahattin Zaim Üniversitesi'nin Türkiye geneli 2 bin 200 kişiyle yaptığı görüşmeye göre LGBT bir sapkınlık ve geleceği ifsad eden bir durum olarak görülüyor.

08 Ocak 2022 Cumartesi 11:38A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi ve İstanbul Aile Vakfı için gerçekleştirilen araştırma kapsamında Temmuz-Ağustos ayları içerisinde Türkiye genelinde 26 ilde 18 yaş ve üzeri toplam 2 bin 200 kişiyle görüşüldü.

Çalışmanın ardından Prof. Dr. Ergün Yıldırım ve Doç. Dr. Recep Yıldız tarafından hazırlanan "Türkiye'de Cinsiyet Algısı Araştırması" raporu yayımlandı. 

Çalışmaya göre, ankete katılanların büyük çoğunluğu eşcinselliği "sapkınlık" olarak görüyor.

Yüzde 36,6 "bir sapkınlıktır ve devlet tarafından yasaklanmalıdır" derken, yüzde 33,5 ise "bir hastalıktır ve tedavisi için yardımcı olunması gerekir” yaklaşımını sergiliyor. Yani katılımcıların yüzde 71,6'sı eşcinsellik ve LGBTİ'ye olumsuz bakıyor.

Buna rağmen "Bir hastalık değil bir tercihtir ve saygı duymak gerekiyor" diyenlerin oranı yüzde 17,6'da kalırken bu oranda 25 yaş altı gençlerin oylarının belirleyiciliği olduğu ortaya çıktı. Sapkınlık için "Bu bir tercihtir, kanunlar çerçevesinde hakları savunulmalıdır" diyenlerin oranı ise 12,3 oldu. Bu noktada sapkınlığı savunan ve desteklenmesi gereken bir durum olarak gören kesimlerin başında Kemalistler ve Sol tandanslı görüşlere sahip olanlar geldi. 

Yaş gruplarına göre eşcinsellik algısında araştırmaya katılanların 3'te 2'si eşcinselliği doğal bir durum olarak görmediğini belirtiyor.18-24 yaş aralığındaki gençlerin neredeyse yarısı ise eşcinselliği "doğal bir durum" olarak değerlendiriyor.

Bu bağlamda, araştırmacılara göre "yaş aralığı arttıkça" eşcinselliğe karşı olumsuz bir durum olarak görülme durumu daha da artıyor. 

Dolayısıyla 18-24 yaş aralığındaki gençlerin yüzde 46,7'si eşcinselliği doğal bir durum olarak görürken; yüzde 43,4'ü eşcinselliğin insan doğasında olmadığını düşünüyor.

25 ve üstü kişilerin 3'te 2'den fazlası da eşcinselliği doğal bir durum olarak görmeyerek sapkınlık tanımlamasında bulunuyor. 

escinsellik-algisi.jpg

"Siyasi görüşünüz olarak kendinizi nasıl tanımlarsınız?" sorusu alt başlığında dile getirilen "Eşcinsellik doğal bir durumdur ve insan doğasında var" düşüncesine "evet" diye yüksek oranda cevap verenler genelde Kemalist, sol ve liberal görüşlü olanlar olduğu görülüyor.

escinsellik-algisi-2.jpg

Buna göre Kemalistlerin yüzde 47,4'ü, solcuların 44,79'ü ve liberallerin yüzde 52,7'si sapkınlık olan LGBTİ durumunun insan doğasında olduğunu düşündüğü görülüyor. 

escinsellik-algisi-4.jpg

escinsellik-algisi-3.jpg

 

 

*Tablolar, Independent Türkçe'den alıntılanmıştır.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum