1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ankara'da Suriyeli Sığınmacılara Gece Baskını
Ankara'da Suriyeli Sığınmacılara Gece Baskını

Ankara'da Suriyeli Sığınmacılara Gece Baskını

Soğukların şiddetini artırdığı Ankara'da sağlıklı hayat şartlarında yaşamayan Suriyeli sığınmacılara gece yarısı baskın düzenlendi. Sığınmacılar kamplara gönderildi.

06 Ocak 2015 Salı 17:17A+A-

Ankara'da bulunan bir grup Suriyeli vatandaş polis ve zabıta ekipleri tarafından, barındıkları çadırlardan alınarak otobüslerle Mardin ve Şanlıurfa illerinde bulunan kamplara gönderildi. Ekiplere direnerek gitmek istemeyen bazı Suriyeliler ise, polis tarafından zorla götürüldü.

Suriye’deki katliamdan kaçarak Türkiye’ye sığınan, ancak bulundukları kamplardan ayrılarak Ankara caddelerinde dilenerek yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, yeniden kamplara götürülüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen operasyon kapsamında ekipler, Çankaya Balgat’ta bir arsa üzerinde kurdukları çadırlar ve barakalarda yaşayan Suriyelileri kamplara götürmek için harekete geçti.

Suriyelilerin yaşadıkları yere giden ekipler, kendilerini Mardin ve Şanlıurfa’daki kamplara götürmek için ikna etmeye çalıştılar. Yanlarında tercüman bulunmayan polis ve zabıta ekipleri ile Suriyeliler anlaşmakta güçlük çekti. Kamplara geri dönmek istemeyen bazı Suriyeliler ise ekiplere zor anlar yaşattı. Barakada yaşayan Suriyeliler, kendilerini götürmek isteyen polis ekiplerine çaydanlık bardak gibi eşyalar atarak direndi. Yaşanan gerginlik üzerine Suriyeliler polis ekipleri tarafından zorla minibüslere bindirildi.

Arbede sırasında Suriyeli bir kadın baygınlık geçirdi. Çoğunluğu çocuklardan oluşan 25 Suriye vatandaşı kamplara gönderilmek üzere bindirildikleri minibüslerle alandan götürüldü.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum