1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ankara'da Irak Gündemli Kritik Saatler
Ankara'da Irak Gündemli Kritik Saatler

Ankara'da Irak Gündemli Kritik Saatler

Davutoğlu, Zebari ile görüştü. MİT Müşteşarı Fidan ile görüşmesi devam eden Davutoğlu, saat 14.00'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşecek.

12 Haziran 2014 Perşembe 12:32A+A-

Bu sabah erken saatlerde ABD'den dönen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, önce kendisini Esenboğa'da karşılayan Bakan Yardımcısı Naci Koru ve diğer kurmaylarıyla yaklaşık 45 dakika süren bir durum değerlendirmesi yaptı.

Davutoğlu daha sonra konutuna geçerek burada da çalışmalarını sürdürdü. Dışişleri Bakanı, daha sonra da Iraklı mevkidaşı Hoşyar Zebari ile telefon görüşmesi yaptı.

Bu görüşmede IŞİD'in Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nu basması ve örgütün Irak içindeki ilerlemesi ele alındı. Zebari'nin merkezi yönetimle Kürt ordusunun IŞİD'e karşı ortak mücadele edeceği mesajı verdiği öğrenildi.

Davutoğlu'nun Zebari ile görüşmesinden sonra da Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı, Irak Dışişleri Bakanlığı'na gitti. Kaymakçı, bakanlıkta merkezi Bağdat yönetiminin IŞİD'e karşı olası operasyonlarıyla ilgili bilgi almaya çalışıyor.

Hakan Fidan Resmi Konut'a geldi

Bu görüşmenin ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı Resmi konutuna geldi. Davutoğlu ve Fidan'ın görüşmesi devam ediyor.

Davutoğlu, saat 14.00'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşecek.

 

HABERE YORUM KAT