1. HABERLER

  2. HABER

  3. Amasya'da Ramazan Bereketi
Amasya'da Ramazan Bereketi

Amasya'da Ramazan Bereketi

İHH Amasya Temsilciliği, yardım faaliyetlerinde Ramazan ayında oldukça bereketli bir dönem geçirdi.

24 Temmuz 2015 Cuma 20:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

İHH İnsani Yardım Vakfının “Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan” sloganı ile dünya çapında 96 Memlekette ve Türkiye’de 79 İlde gerçekleştirdiği yardım faaliyetlerine; İHH Amasya Temsilciliği de, Özgür-Der Amasya Temsilciliğinin maddi ve manevi katkılarıyla Amasya ve İlçelerinde gerçekleştirdiği yardım faaliyetleriyle katıldı.

İHH Amasya Temsilcisi Serdal Benli konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

Öncelikle Temsilcilik olarak tüm Müslüman kardeşlerimizin geçmiş mübarek ramazan bayramını tebrik ediyor, Amasyalı hayırseverlere yardım faaliyetlerimize olan katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Rabbimize hamd olsun ki, sağlıklı bir şekilde ramazan ayını geçirerek bayramı idrak ettik. Rabbimiz Kuran’ın indirildiği bu ayda yaptığımız ibadetleri ve çalışmaları kurtuluşumuza vesile eylesin. Ramazan ayında kazandığımız güzellikleri hayatımıza geçirmeyi nasip eylesin. Yaptığımız yardım çalışmalarında bizlere maddi ve manevi destek veren herkesten Allah (c.c.) razı olsun ve yardımlarını kabul eylesin.

İHH AMASYA TEMSİLCİLİĞİNİN RAMAZAN AYI YARDIM FAALİYETLERİ

Ramazan ayı yardım faaliyetleri kapsamında ilk olarak İHH Genel Merkezinden Amasya Merkez ile İHH açısından bağlı olan Merzifon, Gümüşhacıköy, Suluova, Taşova, Erbaa ve Havza İlçelerindeki ihtiyaç sahipleri için göndermiş olduğu 28 bin TL değerindeki 350 kutu Ramazan Kumanyasını, Ramazanın ilk haftasında çoğunluğu Amasya Merkez ve önemli bir kısmı Amasya’da ikamet eden Irak’lı mülteciler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

Amasya Merkezde bulunan çok sayıda Iraklı mülteci ailenin mağduriyetinin giderilmesi açısından, İHH Amasya Temsilciliğinin talebi üzerine İHH Genel Merkezinin Katarlı yardım kuruluşu Raf’ın finansmanıyla temin ettiği 8 bin TL değerindeki 100 kutu Ramazan Kumanyasını Amasya’da bulunmakta olan mağdur Iraklı mülteci ailelere dağıttık.

Yine Amasyalı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Temsilciliğimize iletilen zekat ve fitrelerle oluşturduğumuz 2 bin TL değerindeki 25 adet Ramazan kumanyasını Amasya’daki ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık.

İHH Genel Merkezinden gönderilen bin lira değerindeki 30 adet “Ramazan Çocuk Paketini”  ihtiyaç sahibi yetimlere dağıttığımız gibi, Amasyalı hayırseverlerce yapılan yardımlarla, 73 yetime yaklaşık 8 bin TL değerinde bayramlık elbise ve ayakkabı yardımı yaptık.

Bunların dışında Yaklaşık 6 bin TL değerinde zekat ve fitreleri Amasya’ da ikamet eden yetim, muhtaç ve mülteci ailelere ihtiyaç durumuna göre dağıttık. Ramazan ayında ve bayramda yetim, muhtaç ve mülteci aile ziyaretleri gerçekleştirildiğimiz gibi, mültecilere kiralık ev ve ev eşyası ile, sağlık ve idari sorunları konusunda yardımcı olmaya devam ettik.

YARDIMLARIMIZ EN YAKINIMIZDAKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNDEN BAŞLAYARAK EN UZAKTAKİNE KADAR UZANMAKTADIR

Bunlara ilaveten Özgür-Der’in Gazzeli ihtiyaç sahipleri için başlattığı Ramazan Kumanyası kampanyasına kendi mensuplarımızın fitreleri ile destek vererek, Gazze’ye 1500 TL değerinde 20 adet Ramazan kumanyası ile destek olmaya çalıştık.

Suriye içindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Ramazan ayı boyunca yapılan bağışlarla oluşturulan 200 bin lira değerindeki 200 ton unu, 8 tır ile  Bayram sonrası Suriye deki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız inşaallah.

İHH Amasya Temsilciliği olarak Ramazan ayında Amasyalı ihtiyaç sahipleri, Amasya’da bulunan Iraklı mülteciler, Gazzeli ihtiyaç sahipleri ile Suriye içinde bulunan ihtiyaç sahipleri için dağıtımına aracı olduğumuz yardım miktarı maddi olarak 255 bin TL’ye ulaşmış oldu.

İHH Amasya Temsilciliği olarak Ramazan boyunca en yakınımızdaki ihtiyaç sahiplerinden başlayarak, en çok ihtiyaç duyan Suriye ve Gazze gibi İslam beldelerine değin tüm Ümmeti kucaklayacak şekilde çaba göstererek, tüm Ümmetin yaralarına kendi çapımızda merhem olmaya gayret ettik.

VEREN EL İLE ALAN EL ARASINDA ARACI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Çalışmalarımız sadece bunlarla sınırlı olmayıp, bunların yanında halkımızı zekat, sadaka, infak, bağış, yardım faaliyetleri, yetimler, Amasya’daki mülteciler gibi konularda doğru bilgilendirme, Suriye, Doğu Türkistan, Mısır gibi sorunlu coğrafyalar için basın açıklamaları ve eylemlere destek olmak şeklinde olarak ta devam etmektedir.

Yardım çalışmalarımız Ramazan sonrasında da aynı hızda devam edecek olup, bizler hayır sahipleri ile ihtiyaç sahipleri arasında aracı olarak, Yüce Rabbimizin 4.Nisa Suresi 85. Ayette müjdelediği, kim iyi bir işe aracılık ederse, o iyilikten ona da bir nasip vardır müjdesini hak etmeye, veren el ile alan el arasında hayırlı aracı olmaya çalışıyoruz.

İmkanı olan herkesi bu iyilik kervanına katılmaya, infak, zekata ve sadakalarını bizim aracılığımızla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya davet ediyoruz.

NİÇİN YARDIM FAALİYETLERİNE ARACI OLUYORUZ?

Yüce Rabbimiz 67. Mülk Suresinin 2. ayetinde “Allah hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır. O mutlak galiptir, çok bağışlayandır.”, 41. Fussilet Suresinin 33. ayetinde “İnsanları Allah’a çağıran, iyi iş yapan ve “Ben Müslümanlardanım” diyenden kimin sözü daha güzeldir?” buyuruyor.

Çoğu hemen yanı başımızda olan Müslümanların yaşadığı neredeyse tüm memleketler kan ağlarken, bir Müslüman olarak rahat ve vurdumduymaz bir hayat yaşamamız mümkün değildir. Yaptığımız yardım faaliyetlerinde amacımız hem ümmetin yaralarına bir nebze de olsa katkıda bulunmak, hem de halkımıza Ümmete yönelik sorumluluklarını hatırlatmak; güçlünün, zalimin yanında değil, ihtiyaç sahibinin, mazlumun yanında olduğumuzu ortaya koymak ve mazlumlara elimizden geldiğince maddi, manevi, sosyal, siyasal destekte bulunmaktır.

HERKES YARINA NE HAZIRLADIĞINA BİR BAKSIN!

Yüce Rabbimiz 59.Haşr Suresinin 18. ayetinde: “Ey iman edenler Allah’a karşı gelmekten sakının ve herkes yarına ne hazırladığına bir baksın. Allah’a karşı gelmekten sakının. Çünkü Allah yaptıklarınızdan haberdardır.” buyuruyor.

Fitnenin, küfrün, zulmün doruğa çıktığı şu günlerde bu gidişata karşı bir şeyler yapmazsak, önümüzde bizi hem benzeri dünyevi sıkıntılar, daha da kötüsü çok çetin hesap günü ve cehennem azabı beklemektedir.

SON PİŞMANLIK FAYDA VERMEZ

Rabbimiz 89. Fecr Suresi 23. ve 24. ayetlerde “o gün cehennem getirilir, insan yaptıklarını birer birer hatırlar. Fakat bu hatırlamanın ne faydası var. (işte o zaman insan) “Keşke bu hayatım için bir şeyler yapıp gönderseydim.” der” diyor.

Son pişmanlığın fayda vermeyeceği o hesap günü gelmeden önce dünya hayatımızı ve bize verilen maddi ve manevi imkanlarımızı en güzel şekilde değerlendirmemiz ve ahiret için hazırlık yapmamız gerekiyor ki, o gün faydasız pişmanlıkla yanıp tutuşanlardan olmayalım. Aksi takdirde ahİretteki pişmanlığın bir faydası olmayacaktır.

Yüce Rabbimiz 14. İbrahim Suresi 31. ayette “İman eden kullarıma söyle: Namazlarını dosdoğru kılsınlar, kendisinde alışveriş ve dostluk bulunmayan bir gün gelmeden önce kendilerine verdiğimiz rızıklardan (Allah için) gizli, açık harcasınlar.” buyuruyor.

Bizler de Amasya İHH Temsilciliği olarak tüm halkımızı Rabbimizin bu emri uyarınca gerek Amasya’da gerekse de diğer ülkelerdeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım ederek kendileri için ahiret hazırlığı yapmaya davet ediyoruz.

SURİYE YARDIM TIRLARI 27 TEMMUZ’DA YOLA ÇIKIYOR

5 yıldır çok büyük sıkıntılar içinde yaşamaya çalışan Suriyeli kardeşlerimize en az 8 tır dolusu ağırlığı un olan insani yardım malzemesini ulaştırmak üzere tırlarımız 27 Temmuz Pazartesi günü hareket edecek inşaallah.

Bir çuval un bedeli 50 TL olup, Suriye içindeki muhtaçlara bir çuval unda benden olsun diyerek bağışta bulunmak isteyenler, Gür Un bayilerine 50 TL yardım tutarını yatırabilir ya da Temsilciliğimize makbuz karşılığı bağışta bulunabilirler.

Yılın her günü zekat, sadaka, fitre ve bağışları ile İHH Amasya Temsilciliği  aracılığıyla bu iyilik kervanına katmak isteyenler, Temsilciliğimizin 0 533 725 71 74 numaralı telefonunu arayarak bilgi alabilir, yardımlarını elden makbuz karşılığı yada Türkiye Finansın TR 520020 6001 19102 26804 9700 01 İban nolu hesabına yatırmak suretiyle katkıda bulunabilirler.

amasya-ihh-04.jpg

amasya-ihh-01.jpg

amasya-ihh-02.jpg

HABERE YORUM KAT