1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Amasya Merzifon’dan Bayırbucak’a 1 Tır Yardım Gönderildi
Amasya Merzifon’dan Bayırbucak’a 1 Tır Yardım Gönderildi

Amasya Merzifon’dan Bayırbucak’a 1 Tır Yardım Gönderildi

Amasya’nın Merzifon ilçesinden Suriye Bayırbucak Türkmen bölgesine 1 tır yardım gönderildi.

04 Nisan 2016 Pazartesi 00:33A+A-

İHH Merzifon Temsilciliği, AK Parti Merzifon İlçe Teşkilatı ve İHH Amasya Temsilciliğinin ortaklaşa organize ettiği, 12 ton patates ve 15 ton un'dan oluşan toplamda 27 ton insani yardım tırı bugün öğle namazına müteakip Merzifon Paşa Camiinden dualarla uğurlandı.

Merzifon halkının katılımıyla Paşa Camii önünde Basın Açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını İHH Merzifon İlçe temsilcisi Muhammed Çintaş okudu. Basın açıklamasının ardından İbrahim Morgül dua yaptıktan sonra, Yardım tırı Suriye Bayırbucak Türkmen Bölgesine Gönderilmek üzere yola çıktı. Yardım tırı Salı sabahı Hatay Yayladağı İHH ofisine ulaştıktan sonra yardım malzemeleri Türkmen Bölgesine aktarılacak.

img_0892.jpg

img_0897.jpg

img_0904-001.jpg

Basın Açıklaması

MERZİFONLULAR ZAFERE KADAR MAZLUM SURİYE HALKININ YANINDA OLACAKTIR!

Mazlum Suriye halkının zalim Esed rejimine karşı Mart 2011’de başlattığı kıyam 6. yılına girmiş durumda. Bu kıyam sürecinde Esed rejiminin insanlık dışı saldırılarına, işkencelerine, tecavüzlerine, katliamlarına maruz kalan mazlum Suriye halkı şimdiye değin içlerinde binlerce çocuk ve kadınında bulunduğu en az 380 bin kayıp vermiş durumda.

Bu zulümler ve kayıpların yanında, 4 milyon kişi Suriye dışında, 6 milyon kişi ise Suriye içinde muhacir konumunda düşmüş durumda ve bunların tahminen 2,5 milyonu Türkiye sınırları içindeki kamplarda ve şehirlerde yaşam mücadelesi vermekte.

Mazlum Suriye halkının haklı mücadelesinde Esed ve Şebbihaları ile İran ve Şiaperestlerin yetersiz kalması nedeniyle, devreye en son emperyalist Rusya girmiş durumda ve artık sivil savaşçı ayırmaksızın bombalarla Suriye halkını yok etmek suretiyle direnişi bitirmek için yoğun çaba sarf etmekte.

Suriye halkı bu düşmanların yanında, kendilerini hilafetin temsilcisi gören IŞİD belası ve her çeşit imkansızla, bilhassa açlıkla da mücadele etmek durumunda kalıyor. Can ve namus derdiyle Avrupa’ya sığınmaya çalışan Suriyelilerin her gün 5 – 10 tanesinin denizlerde boğulduğu haberleri artık sıradan hale gelmiş durumda.

Her ne kadar Türkiye’deki devletçe kurulan kamplarda ve şehirlerde kalan Suriyeli muhacirlerin durumu idare etmekte ise de, Suriye içinde kalan halkın durumu içler acısı. Derme çatma çadırlarda, yıkılan evlerin enkazlarında, keskin nişancılar ve varil bombaları korkusu bir yana, aç ve susuz yaşama tutunmaya çalışıyor mazlum Suriye halkı.

İHH Merzifon Temsilciliği olarak direnişin ilk gününden bu güne kadar geçen 5 yıl içinde mazlum Suriye halkının ve haklı direnişlerinin yanında olduk ve zafere kadarda yanında olacağız.

Suriye’de gün geçtikçe daha da derinleşen insani krize bir kez daha müdahil olabilmek amacıyla, İHH Merzifon Temsilciliği olarak AK Parti Merzifon İlçe Teşkilatının ve İHH Amasya Temsilciliğinin katkılarıyla 12 ton patates ile 15 ton undan müteşekkil bir insani yardım malzemesini, Suriye Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırmak üzere buradan uğurluyoruz.

Göndermekte olduğumuz bu yardım tırı ile Suriye direnişinin başından bu güne  Amasya ve İlçelerden Suriye içindeki mağdur halka gönderdiğimiz yardım tırı sayısı 43’e ulaşmış durumda.

Göndermekte olduğumuz bu yardım tırlarının teşkilinde bizimle beraber yoğun çaba gösteren AK Parti Merzifon İlçe Teşkilatı  ile İHH Amasya temsilciliğine ve duyarlı halkımıza bu çabaları ve yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Rabbimizden Suriye halkının bir an önce zafere ve feraha erişmesini, Suriye halkına yapılan yardımların amacına ulaşmasını ve maddi ve manevi katkı sağlayan herkesin Rabbimizin rızasına erişmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz.

Muhammet Çintaş

İHH Merzifon Temsilcisi

HABERE YORUM KAT