1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Altındağ'daki olaylar esnasında emniyet yetersiz mi kaldı?
Altındağ'daki olaylar esnasında emniyet yetersiz mi kaldı?

Altındağ'daki olaylar esnasında emniyet yetersiz mi kaldı?

Ankara Emniyet Müdürlüğü, dün Suriyeli ve Afganlar’a ait evlerin taşlanması ve yağmalanmasıyla ilgili 76 kişiyi gözaltına aldı. Kimi olaylar esnasında kayda alınan görüntülerde yer alan polislerin tutumu eleştiriliyor.

12 Ağustos 2021 Perşembe 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara Altındağ’da bir parkta çıkan kavgada bıçaklanan iki kişiden 18 yaşındaki Emirhan Yalçın’ın yaşamını yitirmesi ile başlayan olaylar, dün akşam saatlerinde katlanarak büyüdü.

Suriyeli ve Afganlar’a ait evler taşlanırken, Suriyelilere ait dükkanlar yağmalandı. Polisin olayları bastırmakta etkisiz kaldığı görülürken, bazı araçların ateşe verildiği veya ters çevrildiği anlarda polisin olay yerinde olduğu dikkatlerden kaçmadı. 

Olayların yatıştırılamaması üzerine bölgeye emniyet güçleri sevk edilirken, sevk edilen polislerin yetersiz olduğu eleştirileri gelmeye başladı. 

Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca süren olaylar neticesinde onlarca işyeri yağmalanırken sivil ve savunmasız göçmenlerin evleri de taşlandı. 

Polisin olaylar esnasında kayda alınan görüntülerinde polisin, ırkçı vandallara karşı oldukça esnek davrandığı ifade edildi. 

Bir aracı ters çevirerek aracı tekmeleyen şahısları kontrol altına almayıp olayların yatışmasını seyreden polisin tavrı doğru bulunmadı. 

Masum insanların hedef alınarak mağdur edildiği gecenin tanıkları da polisin, olaylar karşısında "Bir şey yapmamasından" dert yandı. 

 

 

 

 

ankara-altindag-4-001.jpg

 

ankara-altindag-2-001.jpg

 

 

 

ankara-altindag-001.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum