1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Altındağ tahrikçisinin pişkinliği
Altındağ tahrikçisinin pişkinliği

Altındağ tahrikçisinin pişkinliği

Altındağ tahrikçisi Ümit Özdağ pişkinlik içerisinde Alçı'ya yönelik "Ben sizi son 10 senede Türkiye'deki toplumsal gerilimin mimarlarından birisi olarak görüyorum" dedi.

14 Ekim 2021 Perşembe 11:09A+A-

HAKSÖZ HABER

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Habertürk’te yayımlanan Gündem programında Muharrem Sarıkaya, Nagehan Alçı ve Şaban Sevinç'in sorularını yanıtladı.

Nagehan Alçı’nın sorduğu bir soru sonrası önce yanıt veriyormuş gibi cümleler kuran ardından ise Nagehan Alçı’ya dönük, "Ben sizi son 10 senede Türkiye'deki toplumsal gerilimin mimarlarından birisi olarak görüyorum" ifadelerini kullanan ırkçı ve tahrikçi Özdağ’ın niyetinin sorulara yanıt vermek değil propaganda yapmak olduğu anlaşıldı.

Nagehan Alçı programda ırkçı Ümit Özdağ’a, “Siyasi suikastlar olabilir iddiasını konuşunca siz vahim bir takım iddialar ortaya attınız. Şimdi ben bir iki yazı yazmıştım geçtiğimiz hafta parlamentarizmle ilgili. Türkiye'nin mevcut kutuplaşması, gerilimi giderek arttırabilir. Siyasi suikastı kastetmedim. Öyle bir şey de öngörmüyorum, kendi adıma bu açıklamayı yapayım ama toplumsal gerilim artarsa karşılıklı seçim atmosferinde çatışmalar yaşanabilir. O yüzden muhalefet, parlamenter sisteme geçmek istiyorsa bir şekilde iktidarı ikna etmeli ve bu seçimlerden önce birlikte oturarak bir yol aranmalı demiştim.” değerlendirmesinin ardından partisinin bakışının nasıl olduğu sorusunu sordu.

Suriyeliler ve Afganlara yönelik nefret ve ırkçı söylemler ile gündemi uzun bir süredir meşgul eden, Ankara Altındağ’da Suriyelilerin evlerinin taşlanması ve yağmalanması ile Kırşehir’de bir Afgan’a ait olduğu bilinen dükkanın adının Afgan olmasını nefret söylemleri ile kamuoyuna ileten ırkçı Ümit Özdağ pişkinlik içerisinde hiçbir utanma emaresi göstermeden, “Nagehan Hanım. Doğrusu sizin bu tespiti yapmanızı değerli buluyorum. Türkiye'nin toplumsal geriliminin zirvesini yaşadığını ifade etmeniz önemli çünkü ben sizi son 10 senede Türkiye'deki toplumsal gerilimin mimarlarından birisi olarak görüyorum” dedi.

Bunun üzerine Nagehan Alçı, Özdağ’ın kendisini hedef aldığını belirterek ırkçı Özdağ’ın sözünü şu cümleler ile kesti: Siz benim hakkımda çok ağır şeyler söylediniz. Siz kendi küçük dar kadronuza benim üzerimden bir şeyler söylemeye çalışıyor olabilirsiniz. Ben sükunet içerisinde sorularımı sormak için buraya geldim. Ben sizin ne bir masum ‘Afgan bakkal açtı’ diye onu fotoğraflayıp hedef göstermenizi ne 'Obez Suriyeliler' diye ırkçı paylaşım yapmanızı burada dile getirmiyorum… Bu ülkede masum kadınlar ve çocuklar kendi ülkelerinde hayatları tehlikede diye gelip bizde sığınma buldularsa bunu potansiyel suçlu olarak etiketlemek dünya literatüründe de ırkçılık olarak geçer.

Altındağ tahrikçisi pişkinliği ile göz doldururken Alçı’nın bu sözlerine de, “Getirin, getirin hepsinin yanıtı var” cevabını verdi.

 

Irkçı Ümit Özdağ ve Nagehan Alçı arasındaki tartışmanın yaşandığı anlar, 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum