1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Altaylı el ayak öptürüyor, konukları seyrediyor!
Altaylı el ayak öptürüyor, konukları seyrediyor!

Altaylı el ayak öptürüyor, konukları seyrediyor!

Habertürk’te yayımlanan “Teke Tek” programının amansız ırkçı sunucusu Fatih Altaylı, Araplara yönelik nefret ve Mustafa Kemal’e övgü dolu sözleriyle tarih ve siyaset konusundaki engin bilgilerini paylaştı.

16 Şubat 2022 Çarşamba 13:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Her türlü ırkçı söylemi yıllardır televizyon ekranlarından dillendiren Fatih Altaylı, oturduğu koltuğu kaptırmamak konusunda oldukça yetenekli! Hükümetlerin değiştiği, siyasi atmosferin alt-üst olduğu dönemlerde dahi varlığını Türkiye’nin vazgeçilmez televizyon yüzüymüş gibi korumayı başaran Altaylı, Araplara yönelik nefret söylemlerine bir yenisini ekledi.

Suriye’nin Esed rejiminden muhalifler tarafından kurtarılmış bölgeleri ile PKK/YPG’nin olduğu alanlardaki Türkiye’nin askeri ve siyasi hareketliliği konuşulurken,

Altaylı: “Hepiniz sonunda Atatürk’ün elini öpeceksiniz. Adam yüz sene önce Araplar arasındaki tartışmalara girmeyin demiş… Araplar arasında taraf tutmayın demiş, sen burada Arap’ı tanıyorsun.” ifadelerini kullandı.

Ulu Önder kültüne ve fanatiklerine selam çakan Altaylı, Mustafa Kemal’in sözleri için haşa ‘değişmez kanunmuş’ gibi topluma bu absürd ifadeleri sunarken nasıl bir zihinsel sığlığa sahip olduğunu da kanıtladı.

Ağzına maske takmasına rağmen iğrenç yorumlarını kusabilen Altaylı ‘üzerine basa basa’, “Adam orada savaşmış, savaşmış… O Atatürk’ün elini değil ayağını öpseniz yetmez…” dedi.

Tüm siyasi, tarihi ve kültürel birikimi tek adam üzerinden okumayı seven, bunu da herkese dayatan zihniyetin temayüz ettiği ekranlarda her akşam aynı zihinsel kalıpların tekrarlandığı görülürken, televizyon tartışma arenasının çürüme hızını katlayarak tarih sahnesindeki yerini almaya hazırlandığı yorumları yapılıyor.

 

Fatih Altaylı'nın 'Teke Tek' programında Araplara yönelik sarf ettiği sözler,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum