1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Almanya'daki Terbiyesizlikten Sonra İngiltere'de Terbiyesizlik Yarışması!
Almanya'daki Terbiyesizlikten Sonra İngiltere'de Terbiyesizlik Yarışması!

Almanya'daki Terbiyesizlikten Sonra İngiltere'de Terbiyesizlik Yarışması!

Almanya’da “komedyen” olarak anılan Böhmermann’ın terbiyesizliğinden sonra İngiltere’de de “yazar” olarak anılan Murray, bir terbiyesizlik kampanyası başlattı!

19 Nisan 2016 Salı 11:40A+A-

İngiltere'de yayımlanan haftalık The Spectator dergisinin yazarlarından Douglas Murray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve komedyen olarak anılan Jan Böhmermann hakkında soruşturma açılmasına izin veren Almanya Başbakanı Angela Merkel'i güya protesto etmek için terbiyesizce bir yol seçti.

Douglas Murray derginin internet sitesindeki son blog yazısında, yeni bir şiir yarışması başlattığını duyurdu. Murray yarışmanın adını da, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret şiiri yarışması” olarak belirledi.

İngiltereli yazar, yarışmaya katılmak isteyenlerin şiirlerini [email protected] adresine göndermelerini istedi.

bohmermann.jpg

Jan Böhmermann 31 Mart'ta Almanya devlet televizyon kanalı ZDF'de yayımlanan programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretler içeren bir şiire yer vermişti.

Böhmermann, Almanya Ceza Yasası'nın 103. maddesi uyarınca‚ yabancı devlet adamına ya da organına hakaret suçundan yargılanabilir. Bu madde üç yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Hakaret iftira amaçlıysa, ceza beş yıla kadar çıkıyor.

“Şiirleriniz Olabildiğince Hakaret İçersin”

Douglas Murray ise The Spectator dergisinin internet sitesindeki blog yazısında okurlarından, kendisi gibi Erdoğan hakkında beş mısralık şiirler yazmalarını ve bu şiirlerin olabildiğince “hakaret” içermesini istedi.

Yazar, şiir yarışmasının galibinin de 23 Haziran tarihi öncesi açıklanacağını duyurdu. İngiltere'de bu tarihte, ülkenin Avrupa Birliği üyeliği için referandum yapılacak.

Douglas Murray, geçen ayki bir yazısında da İngiltere Başbakanı David Cameron'ı Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği destek nedeniyle eleştirmişti.

Kaynak: BBC Türkçe

HABERE YORUM KAT

2 Yorum