1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Almanya ve Fransa: İngiltere İsterse AB’de Kalabilir
Almanya ve Fransa: İngiltere İsterse AB’de Kalabilir

Almanya ve Fransa: İngiltere İsterse AB’de Kalabilir

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, İngiltere’nin eğer isterse hâlâ Avrupa Birliği’nde (AB) kalabileceğini dile getirdi.

14 Haziran 2017 Çarşamba 10:08A+A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde (AB) kalmasının hâlâ mümkün olduğunu söyledi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşmesinin ardından konuşan Macron, İngiltere halkının aldığı AB’den ayrılma kararını da saygıyla karşıladığını açıkladı.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble de benzer bir açıklama yaparak İngiltere’nin Brexit (Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılması) hakkındaki fikrini değiştirebileceğini dile getirdi.

Bloomberg’e konuşan Schaeuble, “Eğer kararlarını değiştirirlerse kapımız her zaman açık. Fakat bunun gerçekleşeceğini pek sanmıyorum.” dedi.

Macron da aynı ifadeleri kullanarak kapıların açık kalacağını belirtti ve “Ama net olmak lazım, müzakereler başladıktan sonra geri dönmek daha zor alacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Brexit için müzakerelerin 19 Haziran’da başlaması bekleniyor.

İngiltere Başbakanı May, müzakerelere daha büyük destekle girmek için yaptığı erken seçimde Avam Kamarası’nda çoğunluğu kaybetmesinin ardından bu durumun müzakereleri etkilemeyeceği konusunda ısrarlı.

BBC Politika Editörü Laura Kuenssberg, seçim sonucunun ardından AB’de kalma taraftarlarının seslerinin daha fazla çıktığını söylerken Muhafazakâr Parti’nin İskoçya ekibinin bile “Bu sadece Muhafazakâr Parti’nin istediği türden bir Brexit olamaz.” dediğini aktarıyor.

HABERE YORUM KAT