1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Almanya Ukraynalı mültecilere 'iyi ki geldiniz' diyor
Almanya Ukraynalı mültecilere 'iyi ki geldiniz' diyor

Almanya Ukraynalı mültecilere 'iyi ki geldiniz' diyor

Mültecilerin göç hareketleri nüfusu yaşlanan ülkeleri memnun ediyor. Almanya İstihdam Dairesi Başkanı Scheele, ülkede büyük bir işgücü açığı olduğunu ve bu açıdan Ukrayna'dan gelen her bir kişi için minnettar olduklarını söyledi.

05 Nisan 2022 Salı 13:14A+A-

HAKSÖZ HABER

Ukrayna’daki Rus işgalinden, sokaklarda Rus askerler tarafından öldürülmekten, bombalanan evlerinin enkazında yaşam savaşı vermekten kaçarak Avrupa ülkelerine göç eden mültecileri Almanya’da iş bekliyor!

Almanya’nın İstihdam Dairesi Başkanı yaptığı açıklama ile göç hareketinde olan insanların ülkesine katkı sunacağını bu açıdan onlara minnettar olduklarını ifade etti.

Almanya İstihdam Dairesi Başkanı Detlef Scheele, Ukrayna'dan gelen sığınmacıların Almanya iş piyasası için bir kazanç olduğunu dile getirdi. Tagesspiegel gazetesine verdiği röportajda, "Uluslararası karşılaştırmaya tabi tutulduğunda Ukrayna halkının kalifikasyon seviyesi yüksek" diyen Scheele, ortalama olarak her iki Ukraynalı sığınmacıdan birinin akademik bir eğitime sahip olduğunu belirtti.

Scheele, “Almanya'daki yüksek kalifiye eleman açığı ve büyük işgücü eksikliği göz önünde bulundurulduğunda, gelen her kişi için minnettarız…” dedi.

Suriye’deki Esed zulmünden kaçarak Avrupa’ya giden göçmenleri de eleme usulüyle ülkesine kabul eden Almanya’nın Ukraynalılar için de benzer bir süreci yönettiği belirtildi.

2014/2015 yıllarındaki sığınmacı krizinde ana hedefin insanları olabildiğince hızlı bir biçimde istihdam piyasasına sokmak olduğunu belirten Scheele, "Bu kez insanları eğitimlerine uygun bir biçimde yönlendirmek ve aldıkları eğitimden faydalanmak istiyoruz” dedi.

Almanya’nın, Rusya işgalinin yaşandığı Ukrayna’dan göç etmek zorunda kalan mülteciler için kullandığı dil ve yaklaşım sosyal medyada ‘Almanya’nın yaşanan savaşa ekonomik baktığı’ yorumları ile eleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum