1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Almanya Polisi Uyuşturucu Suçlarındaki Artışı "Mülteci Krizi"ne Yıktı!
Almanya Polisi Uyuşturucu Suçlarındaki Artışı "Mülteci Krizi"ne Yıktı!

Almanya Polisi Uyuşturucu Suçlarındaki Artışı "Mülteci Krizi"ne Yıktı!

Almanya polisi, uyuşturucuyla bağlantılı sebeplerden kaynaklanan ölümlerdeki artışın, “mülteci krizi” sebebiyle uyuşturucuyla yeteri kadar etkin mücadele edememelerinden kaynaklandığını iddia etti.

08 Mart 2016 Salı 09:40A+A-

Die Welt’te yer alan verilere göre, Almanya’da 2015 yılında bin 226 kişi uyuşturucu sebebiyle hayatını kaybetti. Bu sayı, 2014’tekinden yüzde 18.8 daha fazla.

Ölümlerin yanı sıra, uyuşturucu kullanan kişilerin sayısının da arttığı belirtiliyor. Polis verilerine göre, 2015 yılında yasaklı madde satın alırken ilk kez yakalanan kişilerin sayısı yüzde 4 arttı.

Saksonya ve Bavyera’da uyuşturucuya yönelik mücadelede daha az başarı elde edildiği belirtilirken, bunun “mülteci kriziyle mücadele eden polis gücünün artması sebebiyle azalan kontrol kapasitesi”nin sebep olduğu ifade edildi.

The Local’a konuşan ana muhalefet partisinin uyuşturucu politikası sözcüsü Frank Tempei, Almanya polisinin iddialarını “saçmalık” olarak nitelendirdi. Tempei, “mülteci krizi”yle uyuşturucu sorunu arasında bir ilişki olmadığını söyledi.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT

2 Yorum