1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Allah'a inanıyorum ben. Allah varsa her şey olur…”
“Allah'a inanıyorum ben. Allah varsa her şey olur…”

“Allah'a inanıyorum ben. Allah varsa her şey olur…”

Hatay'da 11 yaşındaki Cudi, enkaz altında 147 saat mücadele ettikten sonra yaşadıklarını anlattı…

14 Şubat 2023 Salı 19:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Depremin yıkıntıları arasında binlerce insan yaşam mücadelesi verdi, vermeye devam ediyor. 200 saat aşılırken enkazdan canlı olarak çıkartılan insanlar var. Göçük altında dayanabilmek için namaz kılanlar, ilahi okuyanlar, dua edenler…

Hatay’da “Cudi” isimli 11 yaşındaki çocuk ise 147 saat boyunca göçük altında kaldı. Yetişkin bir insan için bile dayanılması zor olan şartlar altında sabırla direnen Cudi yaşadıklarını anlatırken tevekkülün boyutlarını gösteren sözler sarf ediyor. Enkaz altında umudunu hiç kaybetmediğini söyleyen Cudi, Allah’a olan inancın kendisini güçlü kıldığını ifade ediyor:

"Evet düşünüyordum Allah'a inanıyorum ben. Allah varsa her şey olur. Allah'tan umudunuzu kesmeyi çıkacaksınız inşallah"

İslam düşmanı kesimler deprem üzerinden Müslümanları hedef göstermenin derdine düşmüşken enkaz altındakiler Allah inancı sayesinde sabrederek hayata tutunuyorlar. Bu insanların derdine ortak olamayanlar kirli algı operasyonlarıyla kendi konumlarını güçlendirmek peşindeler.

Cudi gibi yüzlerce depremzedeyi hayata bağlayan duygu ve düşünce birlikteliği ise İslami STK’ları hedef gösteren, tekbir getirilmesinden rahatsız olan, mültecilere kin kusan İslam düşmanlarının çabalarının boşa olduğunu kanıtlıyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum