1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Allah başka dert vermesin!
Allah başka dert vermesin!

Allah başka dert vermesin!

Sözcü gazetesi Atatürk’e yapılan büyük saygısızlığı ifşa ediyor!?

23 Eylül 2021 Perşembe 13:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Haksöz Haber okurları sitemizin medya kritiği içerikli yorum analiz haberlerine artık alışmış olmalılar. Haksöz’ün yapmaya çalıştığı şeyin bir güruhu tahfif ve tahkir etmek olmadığını belirtmeye ihtiyaç dahi duymuyoruz. İçinde bulunduğumuz toplumun bir fotoğrafını çekmek ve dost düşman fark etmeksizin muhataplarımızın bakış açılarını anlamaya çalışıyoruz.

Bu bağlamda Mustafa Kemal’in Kemalistler nezdindeki yerini anlamak için Sözcü gazetesi tarafından servis edilen bir haberi incelemek istiyoruz.

Sözcü gazetesi Konya'nın Ilgın ilçesindeki Atatürk İlkokulu’nda, Atatürk portreleri, İstiklal Marşı ve gençliğe hitabelerin okulun arka bahçesinde yerlere atılmasını “Atatürk’e, adını taşıyan okulda saygısızlık” başlığıyla veriyor.

CHP Ilgın İlçe Başkanı Mustafa Kozan meselenin peşine düşerek “suçluların” cezalandırılması çağrısını yapmış bile! Okul idaresi okuldaki malzemelerin bir başka okula taşınırken taşıyıcı firmanın bir yere topladığı malzemeler içerisinde Atatürk portrelerinin bulunması sebebiyle özür dilemek zorunda kalmış!

Okul idaresinin sorumluluğu alarak özür dilemesi sonrasında Mustafa Kozan olay yerine giderek inceleme yaptığını ve Atatürk portrelerinin yerlerden kaldırıldığını söylüyor. Tebrikler Mustafa Kozan! Allah sana başka dert vermesin!

Muarızlarımız; okul taşınırken yere düşen Atatürk portresinin peşine düşüp sorumlu olarak gördüğü kişiye özür dilettiren bir yaklaşıma sahip. Bu kadar boş ve saçma bir iş için böylesine yoğun bir çaba harcayan ve üstelik anlatılanlar doğruysa netice de alan bir –ne diyeceğimizi bilemediğimiz- şeyle karşı karşıyayız. İnsan hem acıyor hem imreniyor!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum