1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Alevilik adı altında ifsad!
Alevilik adı altında ifsad!

Alevilik adı altında ifsad!

Gençlik kamplarının kız-erkek ayrı olarak düzenlenmesi bazı kesimleri rahatsız etmiş!

26 Haziran 2023 Pazartesi 11:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle gençlik kampı düzenliyor. Başkanlık, 18-25 yaş aralığındaki Alevi gençleri, kız ve erkek olmak üzere ayrı gruplar halinde kamp organizasyonlarına davet etti.

Kız-erkek öğrencilere ayrı olarak kamp düzenlenmesi Cumhuriyet gazetesinin tepkisini çekmiş. Konu hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Halil Çiviyaşananların Aleviliğin özüne aykırı olduğunu” ifade ederek “Aleviliği yozlaştırmayın” demiş.

“Her türlü dinsel, sosyal, hukuksal, ekonomik, sanatsal, kültürel ve eğitsel yaşamdaki cinsiyet ayrımcılığı Aleviliği bozar, yozlaştırır ve zehirler. Bu nedenle, kadın-erkek, kaç- göç, haremlik- selamlık ve benzeri ayrıştırmalar Aleviliğe sığmaz. Alevi gençleri için, düzenlenen, harem- selamlık kurallarına dayalı, eğitim ve gençlik kampları anayasanın laiklik ilkesine, karma eğitim ve öğretimi zorunlu yapan Milli Eğitim Temel Kanunu’na, Medeni Kanun’a, çağdaş yaşamın gerçeklerine aykırıdır. Konumuz açısından da her konuda kadın-erkek eşitliği üzerine kurulan tarihsel ve geleneksel Alevi inanç ve öğretisine aykırıdır. Alevi inancındaki eşitlik ilkesini bozmak, Alevi inancını tam özünden en can alıcı yerinden zehirleyip yozlaştırmak ve bozmaktır. Sonu asimilasyondur. Aleviliği zehirlemeyin”

Alevilik böyle bir şeyse daha ne kadar yozlaşabilir ki! Aleviliğin kız-erkek karışık kamp yapılmasına müsaade edip etmediğini bilmiyoruz. Cem TV’nin kadrolu yorumcuları arasında olduğu anlaşılan Çivi’nin meseleye yaklaşımı ise oldukça ilginç. Çağdaş yaşam, laik değerler üzerinden konuyu ele alan Çivi aslında Alevilik denilen şeyin bugün sol-Kemalistlerin ideolojik payandasından ibaret olduğunu kanıtlamış oluyor.

Sanki kız-erkek karışık kamp yapmak bir kazanımmış gibi değerlendiren Çivi resmen Alevilik adı altında ifsadı yaygınlaştırmak istiyor. Bakanlıkların bu tarz akıl ve ahlak dışı dayatmalara karşı hiçbir şekilde geri adım atmaması gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum