1. HABERLER

  2. HABER

  3. Alevilerde “Alevilik Din mi?” Tartışması
Alevilerde “Alevilik Din mi?” Tartışması

Alevilerde “Alevilik Din mi?” Tartışması

Aleviliğin bir din olduğunu söyleyen CHP'li Hüseyin Aygün'e partili arkadaşı Sabahat Akkiraz'dan sert çıkış.

12 Temmuz 2012 Perşembe 12:21A+A-

Aleviliğin bir din olduğunu iddia eden CHP'li vekil Hüseyin Aygün'e yine kendi partisinin vekili Sabahat Akkiraz'dan oldukça sert bir tepki geldi. Akkiraz, Aygün'ü provokasyon yapmakla suçladı.

Aleviliğin bir din olduğunu ileri sürerek TBMM'ye cemevi açılmasını isteyen CHP'li Hüseyin Aygün'e Alevilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Alevi yazar Sevilay Yükselir'in "Madem Alevilik bir din, o zaman peygamberimiz kim, kitabımız hangisi?" şeklinde tepki gösterdiği Aygün'e bir tepki de milletvekili arkadaşı Sabahat Akkiraz'dan geldi.

Akkiraz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada oldukça sert sözler kullandı. Aygün'ü provokasyon yapmakla suçlayan Akkiraz, "Aleviliğe din demek, büyük bir yanlış ve provokasyondur ki; Dün Alevilere kafir diyenler ile hiçbir farkınız kalmadı." dedi.

BÜYÜK YANLIŞ VE PROVOKASYON

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Aygün'ün Alevilikle ilgili çıkışını şu sözlerle eleştirdi:

"Aleviliğe din demek, büyük bir yanlış ve provokasyondur ki; Dün Alevilere kafir diyenler ile hiçbir farkınız kalmadı. Alevilik sadece duygunun, ruhun inancı değildir; Akıl ve mantığın inancıdır. Bunu bilmeden, hesaplamadan Alevilik konuşmak Alevilere saygısızlık. Sapla saman karışınca bu din özgürlüğü olmuyor."

ALEVİLİK KONUSUNDA KOMİK OLUYORLAR

Akkiraz, Alevilerin tasavvuf ehli olduklarını da sözlerine ekleyerek şunları dedi:

"Yolumuz çok açık ifade ediyor; biz BATINIZ. Tasavvuf ehliyiz. 4 kapı 40 makam işleğindeyiz. Hayatı boyunca cem görmeyen, dede bilmeyen Cem'i aşağılayan, dedeyi hakir gören, simgelere hakaret eden; ne solculuktan ne Alevilikten bihaber insanlar Alevilik konusunda komik oluyor."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum