1. HABERLER

  2. HABER

  3. AKP İle CHP Arasında 'İş Bankası' Kavgası
AKP İle CHP Arasında İş Bankası Kavgası

AKP İle CHP Arasında 'İş Bankası' Kavgası

AK Parti, İş Bankası’ndaki hisselerinin kayyuma devredilmesini istediği CHP'den Deniz Feneri cevabı aldı.

14 Aralık 2011 Çarşamba 13:39A+A-

AKP’li Gedikli CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin kayyuma devredilmesini istedi ve “Bu iş finansal Ergenekon’a kadar gidiyor” dedi. CHP ise AKP’yi dedikodu yapmakla suçladı, Hamzaçebi, “Esas Deniz Feneri’yle uğraşsınlar” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın “Dünyada banka sahibi tek parti Türkiye’dedir. Bu parti de CHP’dir” diye yüklendiği CHP ile AKP arasındaki “İş Bankası” polemiği yıllardır devam ediyor. Başbakan Erdoğan’ın Dersim açıklamalarının ardından bir gazetede yer alan “CHP, Dersim tazminatını İş Bankası hisseleriyle ödesin” haberinin ardından konu dün TBMM’deki bütçe görüşmelerinde gündeme geldi.

AK PARTİ: DEVREDİN ARTIK

Vatan'ın haberine göre AK Parti grubu adına kürsüye çıkan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, CHP’li milletvekillerine “Her biriniz bir bankersiniz. Bankanız var. 1 trilyon kayıptan dolayı savcılığa intikal etmiş hesaplarınız var sizin” diye seslenmiş, “Şu banka hisselerini devredin artık. CHP İş Bankası hisseleri de artık masaya yatacak. Birkaç gündür toplantı yapılıyor. Tutanaklar yayınlandığında görülecek bakalım İş Bankası üzerinden CHP hangi siyaseti yapmış?” demişti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da “İş Bankası meselesi siyasi partiler kanuna aykırıdır. Atatürk’ün vasiyetine saygıdan dolayı kimse bunu dile getirmemiş” şeklinde konuşmuştu.

‘ERGENEKON’A GİDİYOR’

Gedikli, dün yaptığı açıklamada da “CHP, İş Bankası’ndaki hisselerini ya Hazine’ye ya da kayyuma devretmeli” dedi. Ve şöyle devam etti: “CHP cam ticaretiyle uğraşıyor. İştirakler politikası, bankanın reklam politikası bu konularda CHP’nin müdahil olduğu anlaşılıyor. Bu ilişkiler bir şekilde de sorgulanmalı. Bunların tabii hangi noktalara gideceğini de şu anda belki tam göremeyebiliriz ama yazılıp çizenlerden anlıyoruz ki bu işler finansal Ergenekon’a kadar da gidiyor yani. Öyle olduğu izlenimi veriyor. Bunlar sorgulandıkça ortaya çıkacaktır. Bu manada da CHP-İş Bankası ilişkilerinin bir araştırma komisyonu marifetiyle veya başka bir şekilde araştırılmasında fayda olduğunu düşünüyorum. Bunlar araştırılmalı.”

CHP: ÇAMUR ATIYORLAR

Bu iddialara CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, sert tepki gösterdi. Hamzaçebi, “CHP’nin bir kar payı yok. Sadece bir temsil durumu var. Bunlar ciddiye alınacak açıklamalar değil” dedi. Akif Hamzaçebi, VATAN’a şunları söyledi:

“AKP’li yönetici kendisi bir senaryo yazmış o senaryo üzerinden konuşuyor. CHP’nin İşbankası ile ilşkisi Atatürk’ten kalan bir mirastır ve sadece temsille sınırlıdır. 11 kişilik yönetimde sadece 4 kişi tarafından temsil edilmektedir. Buradan herhangi bir ekonomik çıkar, kar payı yoktur."

 

HABERE YORUM KAT