1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Akit Rusya propagandasına mı başladı?
Akit Rusya propagandasına mı başladı?

Akit Rusya propagandasına mı başladı?

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısının Belarus-Polonya göçmen krizini BM Güvenlik Konseyine taşıyan Batılı ülkelere, "mazoşist eğilim gösterdikleri" yönünde söylemlerde bulunmasını haberleştiren Akit, Rus propagandasına mı kapıldı?

12 Kasım 2021 Cuma 12:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyanskiy, Belarus-Polonya göçmen krizini BM Güvenlik Konseyine taşıyan Batılı ülkelere, "mazoşist eğilim gösterdikleri" yönünde söylemlerde bulundu.

Yeni Akit konuyu gündemine alırken Rusya’nın propaganda hitabetine başvurdu. Rusya’nın masum çocukları Suriye’de yıllardır vurduğu gerçeğini bir anlık olsa da unutan Yeni Akit, “Rusya, sözde 'medeniyetin göz bebeği' Avrupa'yı gerçeklerle vurmaya devam ediyor.” diye yazdı.

Batılı ülkeleri "mazoşist eğilimler" göstermekle eleştiren ve “Avrupa'ya göçme arayışındaki bu kişilerin Polonya sınırından geri itildiği, dövüldüğü yönündeki haberlerin ise utanç verici olduğunu belirten Rus yetkilisinin, Rusya’nın cürümlerini söyleyeceğini beklemek abes olurdu.

Hele de Rusya’nın, Esed’in Şam’ındaki havalimanından Kuzey Irak Kürtlerini ve bölgeye göç edenleri uçaklara doldurup Belarus sınırına bıraktığı düşünüldüğünde!

Ancak Yeni Akit’in, yüzbinlerce Müslümanın kanını akıtan bir ülkenin göze en güzel gelen söyleminin bile bir amaca hizmet ettiğini görmesi gerekirdi. Rusya’nın hiçbir şeyi yararına olmadığı sürece yapmadığını bilmesi gereken Akit’in bu tavrı, anormal bir durum olduğu kadar propagandaya alet olmaktır!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum