1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Akıl Erdirilemez Bir 'Seçim Ruleti'?"
"Akıl Erdirilemez Bir 'Seçim Ruleti'?"

"Akıl Erdirilemez Bir 'Seçim Ruleti'?"

Kenan Alpay, kaleme aldığı yazıda kasımda yapılacak seçimle alâkalı Soli Özel'in ve Gülse Birsel'in "seçim karşıtı" söylemlerini değerlendirerek bir "zihniyet"i gözler önüne seriyor.

31 Ağustos 2015 Pazartesi 09:07A+A-

Kenan Alpay - Akıl Erdirilemez Bir 'Seçim Ruleti'?

Bir zamanlar olduğu gibi “Ankara’nın Ortadoğu’da etkili bir devlet olacağı beklentisi kimsede yok”muş, çok şükür ki. Çünkü “Seçimlere giderken dışarıdan görünüş” makalesinin sahibi Soli Özel zaten bu hükmü Londra-Washington hattını merkeze alarak veriyor. Hiç sıkıntı etmeyelim bunu ama Londra-Washington’un kaygılarını tercüme etmeyi aşıp da mesele Londra-Washington namına siyaset ve topluma bir rota tayin edilmesine dönüştükçe fazlasıyla can sıkıcı bir hâl alıyor.

Makalenin devamında Soli Özel beklentilerine tercüman olduğu adı geçen başkentlerin “Türkiye’nin dış politikasının temel hedefleri ve amaçları hakkında epeyce soru işareti biriktirmiş” olduklarına işaret ediyor. Aynı kaygıların ekonomik açıdan da geçerli olduğunu şu cümleden gayet net bir biçimde anlıyoruz: “Ülke ekonomisini gözlemleyenler ve yatırım yapmayı düşünecek olanlar bir yandan neden yeniden seçime gidildiğine akıl erdiremiyorlar.” Gözlemcilerin ve yatırımcıların akıl erdiremediği fecaate bakar mısınız lütfen!

Bırakın Seçimi, Akıllı Olun!

Türkiye’de seçime gidilecek olması neden modern demokrasinin beşiği ve sembolü sayılan Batılı başkentlerde ‘akıl dışı’ bir tercih olarak niteleniyor acaba? Halkın iradesine, toplumun tercihine yönelmenin akıl erdirilemeyecek bir vaka olarak tasvir edilmesi olsa olsa otoriter ve totaliter nitelikteki rejimlere mahsus olmalı değil miydi? Biz mi yanlış öğrendik, onlar mı görüş değiştirdiler? Hani ekonomik kalkınma ve refah düzeyinin artması için siyasal ve toplumsal istikrar şart diyordunuz habire, unuttunuz mu?

(...)

Yazının Devamı >>>