1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Akdeniz’de İkinci Aylan Kurdi Vakıası!
Akdeniz’de İkinci Aylan Kurdi Vakıası!

Akdeniz’de İkinci Aylan Kurdi Vakıası!

İtalya'nın Reggio Calabria limanı açıklarında boğulmuş halde bebek bir mültecinin cesedi denizden çıkarıldı.

31 Mayıs 2016 Salı 13:00A+A-

Geçen yıl Eylül'de Bodrum açıklarında cansız bedeni kıyıya vurmuş Aylan Kurdi'nin fotoğrafı, tüm dünyada büyük bir üzüntü ve tepkiyle karşılanmıştı ancak Avrupa'ya gitmek için tehlikeli yolculuğa çıkan bebekler denizde boğulmaya devam ediyor. Bu kez Afrika ülkelerinden İtalya'ya ulaşmaya çalışırken batan bir teknede boğulan mülteci bebeğin cesedinin fotoğrafı paylaşıldı.

Fotoğrafı paylaşılan bebek, 29 Mayıs'ta Reggio Calabria'ya ulaşan 45 mülteci cesedinden biri.

Bebeğin cesedi, İtalya'nın Reggio Calabria limanı açıklarında Alman arama kurtama çalışanı Ruben Neugebauer, tarafından iki gün önce denizden çıkarıldı.

Sea-Watch adlı arama kurtara kuruluşu çalışan Neugebauer, "Bu fotoğrafı yayınlama kararı zor bir karardı. Ama bu olayda durumun vahametini göstermek için yayınlama kararı aldık" dedi.

Fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla bebek 1 yaşından büyük.

Neugebauer fotoğrafın Aylan Kurdi'ninkiyle aynı etkiyi bıraktığını belirtirken, "Umarım bu fotoğraf bazılarına dokunur, çünkü Avrupalılar olarak bunun sorumlusu biziz ve bunun farkına varmak zorundayız. Eğer Avrupa toplumu bu tür fotoğrafları görmek istemiyorsa, bu fotoğrafların çekilmesine neden olan şartları da ortadan kaldırmalı. Avrupa Birliği, Akdeniz'i teknelerin cesetlerle dolu olduğu, buraya gelmek isteyenleri korkutmak için kullanılan bir nevi mezarlık gibi görüyor" eleştirisini getirdi.

Faciada bir tekne batarken 135 kişi de kurtarılmıştı.

Geçen hafta Libya açıklarında batan üç teknede 700 mülteci hayatını kaybetmişti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne göre bu yılın ilk 5 ayında da denizde boğulan ya da kaybolan mültecilerin sayısı 2 bin 500'ü aştı.

Kaynak: Reuters 

HABERE YORUM KAT