1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Parti'yi Tenkit
AK Parti'yi Tenkit

AK Parti'yi Tenkit

Hayrettin Karaman, Yeni Şafak'ta seçim gündemiyle alâkalı bir yazı kaleme aldı.

14 Haziran 2015 Pazar 10:28A+A-

Hayrettin Karaman, kaleme aldığı yazıda AK Parti'ye seçim sonuçlarıyla ilgili yapılan eleştirileri ele aldı. AK Parti iktidarda iken ona yapılan yapıcı eleştirilerin faydalı olduğunu lâkin tek başına iktidarı kaybettikten sonra yapılan eleştirilerin gerçeğin tamamını yansıtmadığını söyleyen Karaman, tek başına iktidarın "Suriye meselesi", "Kürt meselesi", "yolsuzluklar", "yanlış adaylar" hakkındaki AK Parti'nin tutumu dolayısıyla kaybedilmediğini, seçmenin "kavmiyetçilik", "bölgecilik", "grupçuluk" illetleri yüzünden kaybedildiğini ifade ediyor.

Karaman'ın Yazısı:

Hayrettin Karaman / Yeni Şafak

Cevabını yazacağım iki sorudan birincisi şu idi:

“Bu sonucun oluşmasında AK Parti'nin bir sorumluluğu, hatası ve kusuru yok mudur?”

Cevabımın özetini peşin yazıp sonra bazı detaylara gireceğim: Bu sonuç AK Parti'nin elbette var olan hataları yüzünden olmadı, bu hataların belli bir ölçüde payı olsa bileasıl amil, farklı kesimlerin farklı sebeplerle karşı olduğu AK Parti iktidarına son vermek üzere birleşip meşru ve gayr-i meşru her şeyi yapmış olmalarıdır.

Meşhur hikâyeyi bilirsiniz: Nasreddin Hoca'nın evine hırsız girmiş, konu komşu Hoca'nın başına toplanmış başlamışlar Hoca'yı tenkit etmeye, hırsızın işini kolaylaştıran ihmal ve kusurlarını sayıp dökmeye. Hoca bunalmış ve şu cevabı vermiş: “Yahu insaf edin, hep beni kusurlu buluyorsunuz, hırsızın hiç suçu yok mu?

Bu hikâyeden yine bir köşe çıkarıp “yazar, oy veren halkı hırsıza benzetti” diye yaygara koparacak olanlar için açıklayalım: Bu olayda hırsıza benzetilenler, oy veren halk değil, oyu yönlendirmek için meşru olmayan yolları kullanan bazı millet ve memleket düşmanlarıdır.

Seçimlerden sonra yar ve ağyar başladılar AK Parti'yi tenkit etmeye, suçlamaya, dövmeye; bunlara karşı benim de söyleyeceklerim var: (...)

<< Yazının Devamı >>