1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Partili Yazıcı, MHP’ye hukuku hatırlattı!
AK Partili Yazıcı, MHP’ye hukuku hatırlattı!

AK Partili Yazıcı, MHP’ye hukuku hatırlattı!

AK Partili Hayati Yazıcı, MHP lideri Bahçeli'nin "Türk Tabipleri Birliği kapatılmalıdır" sözlerine yanıt verdi. 

12 Temmuz 2022 Salı 14:56A+A-

HAKSÖZ HABER

Konumlandığı ideolojik cephenin dışında yer alan her kurum ve kuruluşun kapatılması gerektiğini düşünen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son olarak Türk Tabipler Birliği’ni hedef almıştı.

Doktor Ekrem Karakaya'nın hastanede görevi başında öldürülmesinin ardından doktorlar tarafından eylemler gerçekleştirilmişti. Grev kararına ek olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerinde doktorlar yürüyüş ve gösteri düzenlediler.

Doktorların örgütlü olarak ortaya koydukları tavır sonrasında açıklama yapan Devlet Bahçeli doktorları hedef alarak "Türk Tabipleri Birliği kapatılmalıdır" ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin bu sözlerine AK Parti’nin yönetici kadrosundan tepki geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize'de gerçekleşen bayramlaşma programında Bahçeli’nin sözlerine yanıt verdi. “Elbette demokratik ülkelerde, hukukun egemen olduğu ülkelerde, hukuk kurallarının içerisinde olduğu ülkelerde her vatandaşın; kanunlar çerçevesinde gösteri yapma ve protesto etme hakkı vardır. Ama bunun ölçülü olması lazım. Her hak, ölçülülük kriterine göre kullanılır. Bir hekim elbette ki yatakta olan hastasını bırakarak veya yoğun bakımdaki faaliyeti terk ederek bir protestoya giremez, girmemesi gerekir. Bana göre o mesleğin etik kuralları ile bağdaşmaz. Bunları zorlayan, bunları yok sayan gerek bireysel gerekse örgütsel yapılar varsa bunlar yanlış yapıyor demektir. Ama bunun ötesinde başta da ifade ettim; protesto edebilir, eleştirisini ortaya koyabilir. Bununla ilgili hizmetin yürümesini, özellikle acil sağlık hizmetinin yürümesini engelleyecek bir eylem, etüdün içerisinde olamaz. Bu, mesleğin özü ile bağdaşmaz." 

“Kanunlar çerçevesinde gösteri yapma ve protesto etme hakkını” vurgulayan Yazıcı’nın bu sözleri  ittifak ortağı olan AK Parti ile MHP’nin ayrılığa düştükleri konular ortaklaştıkları hususlardan kat be kat fazla olduğunu gösteriyor.

Son aylarda AK Partili isimlerin MHP’nin hukuku “aşan” sözlerine karşı daha fazla duyarlı olduklarını söylemek mümkün. Seçimlerin yaklaştığı bir vasatta Cumhur İttifakında yaşanabilecek bir kırılma daha farklı seçim düzlemi ortaya çıkartabilir.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum