1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. AK Partili Özlem Zengin'e "çıplak arama" tepkisi
AK Partili Özlem Zengin'e "çıplak arama" tepkisi

AK Partili Özlem Zengin'e "çıplak arama" tepkisi

Eski TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube yöneticilerinden Mücella Yapıcı, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in "Çıplak arama yoktur" sözlerine tepki gösterdi.

19 Aralık 2020 Cumartesi 19:28A+A-

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te yaptığı bir konuşmada, "Uşak'ta gözaltına alınan 30 üniversite öğrencisi kadının çıplak aramaya maruz bırakıldığını" dile getirdi. Gergerlioğlu'nun iddiasına yönelik konuşan AK Partili Özlem Zengin, "Meclis'i terörize ediyor, çıplak arama yoktur" şeklinde konuştu.

Gezi Parkı davasında yargılanan Mücella Yapıcı, Özlem Zengin'in açıklamalarına, "Bir parkı savundum diye beni 60 yaşımda aşağılayıcı bir şekilde çıplak aramaya maruz bıraktınız ve bunu başka kadınlar yaşamasın diye açık açık ifşa etmek zorunda kaldım" şeklinde yanıt verdi.

Zengin'e, "Siz de hiç utanma arlanma yok mu?" diyerek tepki gösteren Yapıcı, "Açtığım dava hala devam ediyor... Susun bari" ifadelerini kullandı.

İlk değil

Bu, çıplak arama iddialarının ilk kez gündeme getirilmesi değil aslında. Örneğin Mücella Yapıcı’nın devam eden davasına ek olarak, Eylül ayında Uşak’ta FETÖ ithamıyla gözaltına alınan kız öğrencilerin Emniyette başlarının açtırıldığı, arama bahanesiyle çamaşırlarının çıkartıldığı iddiaları da medyaya yansımıştı.

Haksöz-Haber olarak o zaman da şimdi de aynı şeyi söylüyoruz: Kamu vicdanını yaralayıcı bu tür iddiaları bir çırpıda “yoktur, olmaz olamaz” tepkileriyle geçiştirmek yerine ciddiye alıp soruşturmak lazım!

https://www.haksozhaber.net/usakta-kiz-ogrencilere-iskence-iddialari-sorusturulsun-133859h.htm

https://www.haksozhaber.net/ciplak-arama-iddialari-sorusturulmalidir-138155h.htm

HABERE YORUM KAT

6 Yorum