1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Partili Kurt: Diyarbakır Valisinin arkasındayız
AK Partili Kurt: Diyarbakır Valisinin arkasındayız

AK Partili Kurt: Diyarbakır Valisinin arkasındayız

AK Parti MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt, MHP’lilerin tepki gösterdiği Diyarbakır Valisinin arkasında olduklarını ifade etti!

01 Nisan 2022 Cuma 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Devlet Bahçeli’nin danışmanlarından, Türkgün yazarı Yıldıray Çiçek, Erbil Valisi Omid Xoşnav’ın Kürdistan yazan bir albüm hediye ettiği Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’na tepki gösterdi. Diyarbakır Valisine milliyetçilerin alışıldık tehditvari üslubuyla tepki gösteren Çiçek şunları söylüyor: “Erbil’in sözde Valisi Amid Hoşnav’un Diyarbakır ziyaretinde hediye ettiği ‘Kürdistan’ yazan albümle gayet mutlu poz veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu kime hizmet etmektedir…”

Erbil’in valisi de Çiçek’in anlamsız tepkilerinden kurtulamamış. Erbil Valisi niçin sözde vali oluyor şeklinde bir soru yönelterek kimseyi zor durumda bırakmak istemeyiz. Akıl ve mantık sınırları içerisinde Türkiye’nin Diyarbakır Valisi tarafından kabul edilen Erbil Valisinin devlet tarafından tanındığını da söylemek mümkün hale geliyor. Devletçi-milliyetçi olan Çiçek’in yaklaşımına tutarsız demek bile onu fazla ciddiye almak olacaktır!

Kürdistan” kelimesinin kullanımı ise yıllardır tartışılan bir konu. Türkiye aslında bu meselelerde oldukça fazla mesafe almıştı. Bugün o kazanımlardan geriye gidiş olduğunu üzülerek görüyoruz. Kürdistan’ı tıpkı Türkistan gibi tarihi bir gerçek olarak kabul edip bu sığ tartışmalardan kurtulmak varken ulusçu-devletçi mantık yüzünden çamurda debelenip duruyoruz!

MHP’lilerin Diyarbakır Valisini hedef almasına karşı kayda değer bir tutum AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt’tan geldi. Kurt şu sözlerle Diyarbakır Valisine sahip çıktıklarını ifade etti: "Valimiz adam gibi adam. Bir sürü milliyetçi aykırı tepkiye maruz kaldı. Bir kısmı da bizim kimliğimize bürünerek, AK Partiliymiş gibi davranarak yapanlar. Ben dedim ki, adamın imanı var, insafı var, bilime ve demokrasiye saygılı, onun her türlü arkasındayız. Bu tepkileri bizim partimiz adına yapmaya çalışan bir grup, milliyetçilik duyguları bizim sınırlarımızı çok aşmış tipler var. Biz de diyoruz ki, tarihteki bir adı var bunun. Gelen adam zaten Kürdistan bölgesinin sorumlusu, resmi kimliği var. Kültürel kitap var, onu hediye ediyor. Kürdistan lafını görünce, sanki tarihte hiç var olmamış gibi, kırmızı görmüş boğaya dönüyorsan, senin insanlığında, bilime yaklaşımında, demokratlığında problemin var, kusura bakma."

İsmail Saymaz’a açıklama yapan Abdurrahman Kurt, MHP ile ittifak hakkında da şunları söylüyor: "MHP ile biz ittifak yaptık, iltihak etmedik. İttifak, herkesin kendi kimliğiyle seçim sürecinde ortaklaşmasıdır. Kimlikte ortaklaşma değildir, karıştırmamak lazım. MHP bizi eleştirme hakkına sahiptir ama biz AK Partiyiz. Biz öyle düşünüyoruz. Onların da eleştiri hakkına saygı duyuyoruz."

Siyasetin tekrardan normalleşme sürecine girmesi adına önemli bir yerde duran bu sözler MHP cephesinde nasıl karşılık bulacak ilerleyen günlerde göreceğiz…

HABERE YORUM KAT

2 Yorum