1. HABERLER

  2. HABER

  3. AK Partili İlçe Başkanı Kaçırıldı
AK Partili İlçe Başkanı Kaçırıldı

AK Partili İlçe Başkanı Kaçırıldı

Silahlı bir grup PKK'lının, AK Parti Van-Gürpınar ilçe başkanı Hayrullah Tanış'ı kaçırdığı belirtildi.

05 Temmuz 2012 Perşembe 11:29A+A-

AK Parti Van İl Başkanlığı, Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış'ın, 2 Temmuz günü akşam saatlerinde silahlı 2 kişi tarafından kaçırıldığı belirtildi.

AK Parti Van İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçe başkanı Tanış'ın (46) ve ailesinin kimseyle bir husumetinin olmadığı bildirilerek, kaçırma olayının tamamen siyasi olduğu ifade edildi.

Bu tür olaylarla AK Parti teşkilatı üzerinde korku sendromu oluşturmak isteyenlerin, bölgede tek başına hakimiyet sürmek için insanları tehdit ve şantajla köşeye sıkıştırmaya çalıştığının vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi:

Kürt sorununun çözümü için mücadele ettiğini söyleyenler, aslında özünde Kürt sorununun önünde en büyük engeldir. AK Parti hükümetinin ve Sayın Başbakan'ımızın Kürt meselesinin çözümü için ortaya koyduğu çabadan da rahatsız olduklarını, huzur ortamını her defasında bombalayarak göstermişlerdir. Tüm halkımızın da artık uyanarak art niyetli yapıların asıl derdinin, Kürtlerin huzuru ve özgürlüğü olmadığını, asıl amaçlarının Kürtleri birbirine düşürmek ve rahat bir yaşam sürdürmelerini engellemek olduğunu bilmeleri gerekiyor.

Van'daki KCK operasyonlarının ardından düzenlenen mitinglerde, “AK Parti'lileri sokakta gezdirmeyeceğiz, nefes aldırmayacağız” diyen BDP'lilerin, bu yolla silahlı örgütlerine mesaj yolladığı öne sürülen açıklamada, “Bunlar, tamamen şiddet uygulayarak, tahrik ederek kandan ve şiddetten beslenmeye çalışmışlardır. İnsanları öldürerek, kaçırarak, halkı kandırmaya çalışanların tek amacı şiddet ve huzuru bozmaktır. Bunlar, ne yaparsa yapsın AK Parti olarak mücadelemizden dönmeyeceğiz. Çünkü bizim amacımız birliktir ve beraberliktir” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT