1. HABERLER

  2. HABER

  3. AK Parti'den İç Güvenlik Paketi Açıklaması
AK Parti'den İç Güvenlik Paketi Açıklaması

AK Parti'den İç Güvenlik Paketi Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İç Güvenlik Paketi'nin komisyona çekilmesinin söz konusu olmayacağını söyledi.

02 Mart 2015 Pazartesi 14:39A+A-

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, İç Güvenlik Paketi üzerinde yapılan görüşmelerde muhalefet partilerinin yumuşamalarını arzu ettiklerini belirtti. 

Muhalefetin özellikle Meclis Başkanvekillerine uyguladıkları şiddetten vazgeçmesi gerektiğini kaydeden Elitaş,"Hanım Meclis Başkanvekili'ne yaptıkları mobing affedilebilir bir durum değil. Ayşe Nur Hanım'ı bir hafta süresince olağanüstü derecede yıprattılar. İç tüzük uygulanmıyor. Şiddetle karşı karşıyayız. Terörize edilmiş grupların Meclis Başkanvekillerini engellemeye çalıştıkları, iç tüzüğün rafa kaldırıldığı bir durum uygulanıyor. AK Parti kendine yakışan bir tavırla TBMM'yi çalıştırmaya çalışıyor" dedi.

"İç Güvenlik Paketi" üzerindeki görüşmelerin devam edeceğini belirten Elitaş, şunları söyledi:

"Bütün siyasi partilere, 'İçişleri Komisyonu başkanlığında, her partiden bir uzman milletvekilinin oluşturduğu heyet, otursun anlaşsınlar bakalım' dedik. Ama maalesef bu konuyla ilgili herhangi bir yaklaşım görmedik. En son CHP Grup Başkanvekili, 'Biz kimseyle görüşmeyiz, uzlaşmayız' demiş. Bu, HDP'nin söylemleri ile değişecek bir iş değil. Yumuşama tarzı gösterirlerse memnuniyet duyarız. Muhalefetin verdiği önergeleri kontrol edin, ciddiye alınıp alınmayacağını anlarsınız. 

Genel Kurul'da 33 maddeyi bitirdik. Muhalefetin Genel Kurul'da verdiği önergelere bakarsanız, ciddiyetinin ne olduğunu anlarsınız. MHP de CHP de HDP de ciddi bir önerge getirirse, bakarız, değerlendiririz."

"KOMİSYONA ÇEKİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Elitaş, İç Güvenlik Paketi'nin İçişleri Komisyonu'na çekilmesinin söz konusu olmayacağını belirterek, "Zaten Genel Kurul'da kabul edilen 33 maddenin komisyona geri çekilmesi mümkün değil" dedi.

"ONLAR HAYAL GÖRÜYOR"

Muhalefetin ilk 3 maddenin kabul edilmediğine yönelik Başkanlık Divanı'na başvurusuna ilişkin soru üzerine Elitaş, "Onlar hayal görüyorlar" yanıtını verdi.

Kaynak: AA

 

HABERE YORUM KAT