1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Doğu Perinçek’e: Haddini bilmez!
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Doğu Perinçek’e: Haddini bilmez!

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Doğu Perinçek’e: Haddini bilmez!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Hz. Muhammed bir yılda ancak 40 kişi buldu. Hiç olmazsa biz 40 bin kişiyi bulduk. Hz. Muhammed'den çok ileri bir noktadayız" diyen Doğu Perinçek'e tepki gösterdi.

01 Eylül 2022 Perşembe 21:10A+A-

HAKSÖZ HABER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Doğu Perinçek’in Hz. Muhammed’e (sav) ilişkin "Hz. Muhammed bir yılda ancak 40 kişi buldu. Hiç olmazsa biz 40 bin kişiyi bulduk. Hz. Muhammed'den çok ileri bir noktadayız" sözlerini eleştiren Ömer Çelik şunları kaydetti:

“Doğu Perinçek’in sözü baştan aşağı yanlış. Siyasi partinin kendisini Hz. Peygamberin tebliği ile mukayese etmesi kadar mantıksız, akıl dışı söz konusu olamaz. Şu parti ya da bu parti değil. Bir siyasi parti kendi faaliyetini peygamber efendimizin tebliği ile yarıştırmak gibi bir tutum içerisine giriyorsa bu haddini bilmezliktir. Herhangi birisinin siyasi alanla, dini alanı mukayese etmesi mantık dışıdır.”

Doğu Perinçek’in sözleri eleştiri konusu olmuş ancak iktidar kanadından herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Son süreçte AK Parti hükümetine yaklaşmaya çalışan Doğu Perinçek siyasi olarak AK Parti’nin Çin, Rusya ekseninde hareket etmesi için her yola başvuruyor.

Muhafazakar kesimle birliktelik görüntüsü vermek adına Allah Resulü’nü (sav) kullanmaktan çekinmeyen Perinçek’in sözlerinin AK Parti Sözcüsü tarafından bu kadar sert bir şekilde kınanması ilişkileri nasıl etkileyecek ilerleyen günlerde göreceğiz!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum