1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Parti Kodamanları İçin Kayıp İlanı
AK Parti Kodamanları İçin Kayıp İlanı

AK Parti Kodamanları İçin Kayıp İlanı

"Değişen bir şey yok, ensesi kalınlar mahallesinde asayiş berkemal."

05 Mart 2014 Çarşamba 12:27A+A-

Hürriyet'ten Akif Beki "AK Parti kodamanları için kayıp ilanı" başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısında Forbes Dergisi'nde her yıl yayınlanan zenginler kulübüne giremeyen yandaşlardan (!) dert yandı. İronik bir dille yazılan yazıda Beki, “Her iktidar kendi zenginlerini üretir.” yaklaşımının AK Parti iktidarında ne kadar tutup tutmadığını sorguluyor.

“Kimse telaş etmesin, külliyetli servet el mel değiştirmedi, toplu para emin ellerde dönüp dolaşıyor.” diyen Beki, zenginler listesinde bir değişiklik olmadığı düşüncesinde.

İşte Beki’nin yazısı:

AK Parti Kodamanları İçin Kayıp İlanı

Akif Beki / Hürriyet

Gören, duyan, bilen en yakın Twitter hesabından haber yollasın, bu sene de en zenginler kulübünde bulunamadılar...

Jip sosyetesinden jet sosyetesine yükseldiği söylenen devrin ‘iktidar' kodamanları sırra kadem bastı. Akıbetlerinden haber alınamıyor.

Eşkâli ‘sonradan görme'lere benzeyen malum şahıslar, kayıp ‘gömü'leriyle birlikte tüm yurtta köşe bucak aranıyor...

* * *

Forbes dergisi, 9 yıldır hiç sektirmeden ‘en zengin 100 Türk' listesini yayınlıyor.

Ben de 5 yıldır ısrarla, okuduğunuz minvalde bir yazı derliyorum. Forbes listesini süzüp değişenlerin, daha doğrusu değişmeyenlerin fotoğrafını çekiyorum.

Bu yılın listesi de çıktı ve yine kayda değer bir değişiklik, yani herhangi bir zıpçıktılık yok.
Yenilikler şöyle sıralanıyor:

Ferit Şahenk liste başını Murat Ülker'e kaptırdı, dolar milyarderi sayısı 44'ten 25'e düştü, toplam servet de 25 milyar dolar kadar eridi...

Listenin olayı bu...

Arıyorum tarıyorum, AK Parti zenginlerini göremiyorum yine listede.

Hep aynı kalantorlar, hep eski zenginler. Listeye yeni giren, yandaşlık kontenjanından krema tabakasına terfi eden bir kişi de mi bulunmaz ilaç için, yok işte birader...

* * *

5 yıldır her mart sabırla, sebatla aynı şeyi yazıyorum...

Forbes dergisi, en zengin ilk 100 listesini açıklıyor. Ben de bakıp "Değişen bir şey yok, ensesi kalınlar mahallesinde asayiş berkemal" diyorum.

Her iktidar kendi zenginlerini üretirmiş. Bu iktidarınkiler ya güdük kaldı ya da büyük zenginlerin yancılığından geçinen çulsuz ayaklarına yatıp çok iyi saklanıyorlar.

Hayır, yani servet el değiştiriyor diye gözüne uyku girmeyenler namına takipteyim, başkasının malında, mülkünde ne gözüm olacak yoksa...

En üsttekiler, geçen yıla nazaran kaç akçe artırmış servetlerini, para parayı nasıl tanıyıp da çekmiş, borsaya akan sıcak kayme panikleyip de nerelere kaçmış bana ne... Muhasebeci değilim ki el parasının hesabını tutayım...

En zenginler kulübüne geçen yıl yeni girenlerin sayısı 9... Bunların 4'ü Sabancı, 2'si de Koç ailesindendi. Ötesine gerek var mı?

Bu sene ters gitmiş yalnız işler, biraz kesatmış... Kalbur üstü ailelerden tek tük ilk yüz'ün altına düşenler olmuş... Fakat neyse ki aralarında yer değiştiriyorlar. Listedeki yaprak dökümleri mevsimsel genellikle, dökülenler çıkıyor bir yerden...

* * *

‘Muhafazakâr sermaye' dedikleri Torun'lar, Boydak'lar, Çalık'lar, Topbaş'lar mı? Nereden yeni zengin oluyorlar, kaç iktidar devridir bekleme listesindeler.

Geçen yıl sayıları 20'ydi, listede bu sene 22 varsıl kadın yer alıyor. Mercekle baktım, aralarından başörtüsü takan birini de henüz seçemedim. Jip olayında varken jet olayında yoklara karışıyor başörtülüler...

Klasik kapanışımıza gelirsek...

Kimse telaş etmesin, külliyetli servet el mel değiştirmedi, toplu para emin ellerde dönüp dolaşıyor.

Dünyalık dağılımında kayda değer bir değişiklik tespit edilmedi. Kâğıttan balyalar, vaktiyle yükünü tutmuş aynı cefakâr omuzlarda, ha gayret!..

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum