1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ailelerin Eylemine Katılım Artıyor
Ailelerin Eylemine Katılım Artıyor

Ailelerin Eylemine Katılım Artıyor

Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin başlattığı oturma eylemine katılım her geçen gün artıyor.

04 Haziran 2014 Çarşamba 14:56A+A-

Diyarbakır'da 2 ailenin 20 Mayıs'ta başlattığı oturma eylemine destek büyüyor.

Belediye önündeki orta refüjde kurulan çadırdaki eylemde aileler evlatlarına kavuşacakları günü özlemle beklerken, çocuklarının fotoğraflarını ellerinden düşürmüyor.

Gözü yaşlı anneler dağa götürülen evlatlarını yeniden bağrına basabilmek için diğer çocuklarını geride bırakıp, binbir zorluk ve ekonomik yoksunlukla memleketlerinden kilometrelerce yol katedip Diyarbakır'a geliyor.

"Otagarda yattık"

Eşi ile Kars'ın Kağızman ilçesinden gelen 3 çocuk annesi Binnaz Buz, Anadolu Lisesi birinci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki kızı Sevda Buz'un kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi.

Kızına kavuşmak için bir umutla Diyarbakır'a gelerek oturma eylemine katıldıklarını ifade eden Buz, tek isteklerinin barış olduğunu vurguladı.

Buz, çobanlık yaparak büyüttüğü kızının kandırılarak dağa götürülmesine inanamadıklarını anlatarak, "Kızımı büyük zorluklarla büyüttük. Onun hedefleri vardı. Bize, 'anne okuyup babamla seni hacca göndereceğim' diyordu. Kızımın hayallerinin kirletilmesini istemiyorum" dedi.

Diyarbakır'a geldikleri gün imkansızlık nedeniyle otogarda yattıklarını anlatan Buz, kızlarını almadan dönmeyeceklerini dile getirdi.

"Yemedim kızıma yedirdim, giymedim kızıma giydirdim. En büyük umudum kızımdı" diyen Buz, şunları kaydetti:

"Geldiğimiz gün otogarda yattık. Gerekirse yine sokakta yatarız. Arzumuz, kızımıza kavuşmak. O benim kızım değil arkadaşımdı. Arkadaşımı kaybettim. Artık barış olsun, kan dökülmesin istiyoruz. Başbakanımız ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sesimizi duysunlar ve Allah, peygamber aşkına bize yardımcı olsunlar. Kızımın uğruna gerekirse canımı veririm."

Buz, kızına kavuşma ümidiyle yaşadığını, kavuştuğu gün kurban keseceğini sözlerine ekledi.

"Küçük çocuklarımı bırakıp Diyarbakır'ın yolunu tuttum"

Ardahan'dan gelen Gülsen Ölmez de 19 yaşındaki oğlu Burak Ölmez'in Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümü'nde okuduğunu ancak 2 ay önce kandırılarak PKK örgütü tarafından dağa götürüldüğünü söyledi.

Oğlunun siyasi düşüncesinin olmadığını, herkese inanan, herkesi kendisi gibi bilen, iyi niyetli bir çocuk olduğunu anlatan Ölmez, oğlunu yokluklarla büyüttüklerini dile getirdi.

"Hayvanları sağarken ahırda yanımda büyüdü" diyen Ölmez, "Barış istiyoruz ve çocuklarımıza kavuşacağımız günü bekliyoruz. Küçük çocuklarımı bırakıp Diyarbakır'ın yolunu tuttum. Geride küçük çocuklarımı ağlarken bıraktım, geldim. Başbakan ve tüm yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT