1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahraruş Şam'dan “İslam Devleti” Açıklaması
Ahraruş Şamdan “İslam Devleti” Açıklaması

Ahraruş Şam'dan “İslam Devleti” Açıklaması

Ahraruş Şam Hareketi, Suriye'deki “İslam devleti” tartışmaları ve Cephetun Nusra hakkında bir açıklama yaptı.

07 Mayıs 2013 Salı 18:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de cihad eden etkin gruplardan Ahraruş Şam, Cephetun Nusra’nın Eymen ez-Zevahiri’ye biatı ve İslam devleti ilanıyla ilgili tartışmalar hakkında bildiri yayınladı. İslam devletinin şartlarıyla ilgili dikkat çekici vurguların yer aldığı bildiriyi ilginize sunuyoruz:

Ahraruş Şam İslami Hareketi Siyasi Bürosunun Açıklaması:

Bismillahirrahmanirrahim

Alemlerin rabbi olan Allah’a hamd, onun peygamberi olan Muhammed sav’e salat ve selam olsun. 

Irak İslam Devleti Lideri Ebubekir El-Bağdadi’nin Şam ve Irak’ta İslam Devleti ilan etmesine karşılık Cebhetu-n Nusra genel sorumlusu Muhammed El-Cuvlani’nin El-Kaide lideri Doktor Eymen Ez-Zevahiri’ye beyatını ilan etmesi birçoklarını şaşırttığı gibi bizleri de çok şaşırtmıştır.

Suriye’ye ve Bölgeye büyük etkisi olduğundan dolayı bu olayın neticelerini dikkatle takip ettiğimiz gibi nasihat ve hatırlatma amacı ile bu konuyla ilgili duruşumuzu ortaya koyacak bazı önemli noktalara değinmek istiyoruz. 

1. Bizler Hareket Ahraru-ş Şam olarak sarf edilen bütün emekleri ve çabaları tek bir çatı altında birleştirip despot Esed ordusuna karşı kullanmaya çalışıyoruz. Zira Allah’a imandan sonra en öncelikli görev düşmanı def etmektir.

2. Şüphesiz ki İslami bir devlet ikame etmek için Allah’ın koymuş olduğu bazı evrensel kanunlar ve şer-i esaslar söz konusudur. Kim bunları ihlal ederse İslam devleti ikame etme neticesine ulaşamaz. Müslümanlara liderlik yapmak, liderlik maslahatlarının gerçekleşeceği bir güç ve otorite gerektirir. Bu ise Suriye’de mücadele eden hiçbir grupta mevcut değildir.

3. Şüphesiz ki İslami devleti ikame etmek tek başına hedef değildir. İslami devlet safların pekiştirilmesi ve sözün tek olması için şeriatın ortaya koyduğu bir vesiledir. Bağdadi’nin ilanı ise safları pekiştirmemiş, fırkaları birleştirmemiş, çatışmacıların arasında ülfetin oluşmasına sebebiyet vermemiştir. Bunun adı da usul alimlerine göre durumun ifsat edilmesidir. Yani üzerine hüküm bina edilen durumun aksine yorumlanması demektir. 

4. Devletin ilan edilmesinde bu bölgenin rabbani alimlerinden, Suriye'de mücadele eden ihlaslı İslami gruplardan ve Özgür Suriye ordusundan oluşan etkili ve nüfuzlu şahsiyetlerle istişare edilmemiştir. Bu ise bölgenin kaderini belirleyecek projelerde bireysel karar alma, kendi görüşüne göre hareket etme kapısını aralamak demektir.

5. Ayrıca yayınlanan bu iki ilan Suriye’ye yeni tarafların (grupların) girmesine sebebiyet verecektir. Ve baktığımızda bu durum halkın devrimine ve cihadına hizmet etmiyor. Asıl olan savaş dairesindeki grupları çoğaltmak değil Esed nizamına karşı koymak, saldırılarını durdurmak ve temellerini yıkmaya yoğunlaşmaktır.

6. Yine bu iki ilanda görüyoruz ki Cemaatin maslahatı Ümmetin maslahatının önüne geçirilmiştir. Bu da yaralı halkımıza karşı yaptığı düşmanlığı ve zulmünü haklı gösterebilmesi için Beşşar’ın tam istediği şeydir. Ve biz Cebhetu-n Nusra’nın savaşlardaki cesaretini, kendini yıpratmasını ve insanlara karşı güzel davranışlarını gördüğümüzde onlar hakkındaki düşüncemiz fedakarlıklarını, başkalarını kendilerine tercih etme anlayışlarını ve ümmetin maslahatını önde tutma gayretlerini devam ettirecekleri yönünde idi.

Tüm bu olanlara binaen bu iki grubu attıkları bu adımdan dolayı olayın vahametini anlamaya, çatışmayı bölgeselleştirme ve başka grupları bu çatışmaya sürüklemenin tehlikesini hissetmeye davet ediyoruz. Biz bunu ümmetin evlatları arasında sonradan çizilmiş hudutlara dayanarak söylemiyoruz. Bunu şu anki verileri tarafsız okuyarak, Müslümanların maslahatı ve Şam’ın tağutu Beşşar’a karşı Müslümanların cihadını önceleyerek söylüyoruz.

Bizler Ahraru-ş Şam hareketi olarak tüm bunlardan yola çıkarak ilan ediyoruz ki vatandaşları arasında eşitlik ve adaleti ölçü bilen bir İslam devleti kurmak bizim meşru yollarla ulaşmak istediğimiz bir hedeftir. Bunu şu anki durumun gerektirdikleri ve bu ümmetin 50 yıl boyunca dininden koparılmaya çalışıldığını göz önünde bulundurarak hedefliyoruz. Rabbimizden davranışlarımızda ve sözlerimizde bilinçli ve tutarlı hareket edebilmeyi, ümmetimiz için razı olacağı işler tesis etmesini niyaz ediyoruz. Buna tek kadir olan, tek gücü yeten rabbimizdir. Hamd Alemlerin Rabbi Allah İçindir. 

04/05/2013 Miladi 
24/06/1434 Hicri Cumartesi 

(Kaynak: Ahraruş Şam İslami Hareketi Resmi Sayfası)

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum