1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahrar’uş Şam ABD ve Rusya’nın Yine Sözde Kalan Ateşkesini Reddetti
Ahrar’uş Şam ABD ve Rusya’nın Yine Sözde Kalan Ateşkesini Reddetti

Ahrar’uş Şam ABD ve Rusya’nın Yine Sözde Kalan Ateşkesini Reddetti

Ahrar’uş Şam grubu Rusya ve ABD’nin ateşkes anlaşmasını reddetti.

13 Eylül 2016 Salı 07:44A+A-

Suriye'de Ahrar'uş Şam grubu dün akşam yürürlüğe giren ateşkesi kabul etmediğini duyurdu. Grubun iki numaralı ismi olan Ali el-Ömer, yaptığı görüntülü açıklamada, “Altı yıldır savaş çilesini çeken bir halk yarım çözümleri kabul edemez” diyerek “Rusya ve ABD anlaşması, isyan eden halkımızın fedakarlıklarını ve kazanımlarını hiçe dönüştürecek. Bu anlaşma sadece rejimin güçlenmesine hizmet edecek” ifadelerini kullandı. El Nusra da ateşkesi kabul etmediğini duyurmuştu. Grubun sözcüsü Mustafa Muhammed Twitter'da yaptığı açıklamada, “Çok basit: Rusya ve ABD'nin anlaşması Suriyelileri koruyanları saf dışı bırakmayı amaçlıyor” demişti.

REJİM VE HİZBULLAH MEMNUN

Özgür Suriye Ordusu ateşkese uyarak işbirliği yapacaklarını ancak bu sürecin Şam yönetimine yarar getirmesinden endişe ettiklerini açıkladı. Şam yönetimi ile Hizbullah ise ateşkesi memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu. Ateşkesin sona ermesinin ardından ABD ile Rusya, koordineli bir şeklide silahlı grupları hedef almayı planlanıyor. Bu arada ateşkes öncesi düzenlenen saldırılarda ve yaşanan çatışmalarda 100'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

ULUSLARARASI TOPLUM SUÇLU

Suriye'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), uluslararası camiayı, Suriye halkına işlenen suçlara karşı taraflı olmakla suçladı. Suriye İhvanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Uluslararası ve bölgesel düzeydeki tavrın, medeniyetin üzerine bina edildiği tüm değer ve ilkeleri ihlal ettiği” belirtildi. Açıklamada, sayıları artan Şii milis güçlerine de dikkat çekilerek, “Uluslararası camia, İranlı binlerce savaşçının Suriye'deki savaşa katılması, terörist Kasım Süleyman'ın Suriye topraklarında dolaşması, uluslararası yasaklı silahların kullanılmasında ihmalkar davranarak, Suriyelilerin silahlandırılması ve göçmenler için güvenli bölge oluşturulmasına da karşı çıkarak açık bir tarafgirlik sergilemektedir” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT