1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ahrar-ı Şam Sorumlusu Ebu Yahya Şehit Oldu!
Ahrar-ı Şam Sorumlusu Ebu Yahya Şehit Oldu!

Ahrar-ı Şam Sorumlusu Ebu Yahya Şehit Oldu!

Suriye’den bir şehit haberi daha geldi. Ahrar-ı Şam Doğu Bölgesi Lojistik Sorumlusu Ebu Yahya el-Kurdi şehit oldu.

31 Temmuz 2013 Çarşamba 16:02A+A-

Esad’ın katliamlarının sürdüğü Suriye’de bir şehit haberi daha geldi. Esad’ın katliamlarına karşı mücadele veren Ebu Yahya el-Kurdi, geçirdiği bir trafik kazası sonucu şahadete ulaştı.

Özgür-Der’in yardımlarının Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılmasında da aktif rol aldığına şahit olduğumuz Yahya el-Kurdi Rakka yakınlarında trafik kazası geçirdi. Kardeşimizin kazada şehit olduğu haberi geldi.

Yahya el-Kurdi 16 Aralık 2012 tarihinde Özgür-Der Diyarbakır şubesi tarafından gerçekleştirilen “Niçin Suriye?” konulu panele de konuşmacı olarak katılmıştı.

Şehit kardeşimizin şahadetini tebrik ediyor, Esad’ın Suriye’deki vahşetini bir kez daha lanetliyoruz…

İşte Şehit Yahya el-Kurdi’nin “Niçin Suriye?” adlı panelde yaptığı konuşma özeti:

EBÛ YAHYA KURDÎ: GENÇLERİMİZİ ASKERE ALMAK İÇİN KİMLİK VERİLDİ

yahya_kurdi-20121216-001.jpg

Panelde son olarak sözü Ebû Yahya Kurdî aldı.  Konuşmasını Kürtçe olarak yapan Yahya Kurdî, bugün meselelerinin zulüm olduğunu; 80’lerde 40 bin insanın katledildiğini, bugün de 40 bin civarında insanın katledildiğini ve yaptıkları şeyin ise bu zulmü ortadan kaldırarak özgürlüğe ve adalete ulaşmak olduğunu kaydetti. Tüm insanların dillerinde “Allah-u Ekber” olduğunun altını çizen Yahya Kurdî, davalarının İslam davası olduğunu belirtti. Yahya Kurdî sözlerini şöyle sürdürdü: “8 yıl Esed’in zindanında kaldım. Baas’ın zulmünü bizzat yaşadım. Benim gibi çok sayıda insan zulümler gördü. Allah’a hamd olsun halkımız dinine yöneldi ve zulümlere baş kaldırdı. Başlarda ayaklanmamız görülmek istenmedi. Mücadelemizin arkasında Amerika ve Avrupa arandı. Zamanla öyle olmadığı görülmeye başlandı. Kesinlikle Amerika arkamızda yok. Amerika arkamızda olmuş olsa ilk başta biz karşı çıkardık ve ben şu an burada bulunuyor olmazdım. Bizler Allah’a güvenerek zulme başkaldırdık. Arkamızda Allah olduğuna inanıyoruz…”

Bu tür durumlarda durulması gereken yeri Hz. Muhammed’in dilinden hadislerle hatırlatan Yahya Kurdî, Esed’in elini sıkanın-ona destek olanın ondan olacağını, direnen Müslümanların elini sıkanın-onlara destek olanın da onlarla haşrolacağını belirtti. Sözünün burasında Yahya Kurdî, duyarlılığa bir kez daha teşekkür etti.

Esad’ın zulümlerinin herkese olduğuna işaret eden Yahya Kurdî, Kürtler olarak kendilerine de büyük zulümler yapıldığını hatta kimliklerinin bile bulunmadığını söyledi. Sıkışan Esad’ın kimlik verme vaadinde bulunmasını da kısaca değerlendiren Yahya Kurdî, bunun gidilip kendilerine askerlik yapılması için getirildiğini Kürtlerin bu oyuna da gelmediğini belirtti.

Konuşmasında kimliği ve bağlı bulunduğu hareket hakkında da bilgi veren Yahya Kurdî,  “Ahrar el-Şam”a bağlı olduklarını ve Kürdistan’da hummalı bir şekilde mücadele veren gençlerinin olduğunu kaydetti.

ebu_yahya.jpg

HABERE YORUM KAT

27 Yorum