1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Afrin’de PYD Güçlerine Esed Tankları Destek Veriyor
Afrin’de PYD Güçlerine Esed Tankları Destek Veriyor

Afrin’de PYD Güçlerine Esed Tankları Destek Veriyor

Türkiye sınırına yakın bölgelerden Afrin’de çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor. Muhaliflerle PYD güçleri arasında yaşanan çatışmalara Esed ordusu da tanklarla destek veriyor.

05 Kasım 2013 Salı 18:34A+A-

YILMAZ BİLGEN / HAKSÖZ-HABER

Halep civarında Esed ordusunun elinde kalan Nusayri köylerinden Nübbul ve Zehra’ya yakın Cilbil, son günlerde savaşın en yoğun yaşandığı köy oldu.

Nüfusu Kürt ve Araplardan oluşan Cilbil’de çatışmaların şiddeti artarken köyün hakimiyeti de PYD ve muhalifler arasında el değiştirmekte.

PYD geçtiğimiz günlerde Suriye ordusunun da desteği ile büyük bir saldırı başlattı. Bu saldırıda PYD’nin bugüne değin yalanladığı Esed’le işbirliği iddiası da günyüzüne çıktı. Saldırıya yoğun tank ateşi altında başlayan PYD’nin Esed için büyük önem taşıyan Nübbul ve Zehra köylerine lojistik destek sağlamak için tek kapı özelliği taşıyan Cilbil köyünde hakimiyet kurmasına Esed ordusu açıktan destek verdi.

60 bin nüfuslu Nübbul ve Zehra köylerini kuşatarak dış bağlantısını kesmek isteyen muhalifler ise abluka altına alınan ve açlık sıkıntısının yaşandığı Guta ve Muaddamiye bölgelerine karşı eline koz geçirmek istiyor.

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum