1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Afganistan’da uyuşturucuyu kim üretiyor?
Afganistan’da uyuşturucuyu kim üretiyor?

Afganistan’da uyuşturucuyu kim üretiyor?

Dünya uyuşturucu üretiminin merkezi olarak görülen Afganistan’da bu işin başını kim çekiyor?

23 Ağustos 2021 Pazartesi 11:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Taliban’ın durdurulamaz ilerleyişi Batı ve onun desteklediği medya tarafından dezenformasyon bombardımanıyla durdurulmaya çalışılıyor. BBC ve CNN her fırsatta kanıtlamaya ihtiyaç dahi duymadıkları iddialarla Taliban’ı hedef gösteriyorlar.

Taliban hakkında ortaya atılan birçok iftira var. Bunlardan birisi de bir ezber olarak durmadan dile uyuşturucu üretimi retoriği. Taliban’ın uyuşturucu üretiminde büyük kazanç elde ettiğini ileri sürecek kadar “uçuk” bir iddiayı utanmadan dillendirenler gerçek baronları ise gizleme yoluna gidiyorlar.

Öncelikle Afganistan’ın dünya uyuşturucu üretiminin üçte ikisini oluşturduğu belirtmek gerekiyor. Bu ciddi rakamın ne zaman, hangi şartlarda oluştuğu incelendiğinde ise ABD işgali ile başlayan 2001’den sonraki süreç dikkat çekiyor.

ABD’nin Afganistan’ı hedef alması zaten ağır aksak işleyen düzeni yerle bir etti. Artan işsizlik ve yolsuzluk, güvenlik açığı uyuşturucu üretiminin tavan yapmasına sebep oldu. ABD işgalinden önce 2000 senesinde BM Özel Temsilcilerinin Taliban yetkililerinde "uyuşturucu üretimine karşı takındıkları kararlı tutum" sebebiyle teşekkür ettiklerini hatırlatmak isteriz. Bu durum da Afganistan’da uyuşturucu denilince ABD işgali ve onun kuklası olan yönetimin sorumluluğunu gözler önüne seriyor.

Tabi söz konusu Taliban olunca yalanı üretmek ve iftira atmanın hiçbir bedeli yok. Bu sebeple birileri uyuşturucu üretiminden de Taliban’ı sorumlu tutuyor. İngiltere merkezli  The Independent’ta Niko Vorobyov’a ait olan haberde ise Taliban’ın yeniden iktidara gelmesiyle dünya eroin pazarının daralmaya gideceği vurguluyor.

Taliban’ın uyuşturucu konusundaki net tutumu üreticilerin gözünü korkuturken bu pis işten para kazanan Batılı ortaklar da üretimin bitme noktasına gelme “korkusunu” yaşıyorlar! İnsanların yaşamları üzerinden para kazanan alçaklara karşı Taliban’ın insan onuruna yakışan adımlar atması zalimleri korkutmaya devam ediyor özetle!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum