1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan İşgalinin Geride Bıraktığı 21 Bin Ölüm!
Afganistan İşgalinin Geride Bıraktığı 21 Bin Ölüm!

Afganistan İşgalinin Geride Bıraktığı 21 Bin Ölüm!

İngiltere Afganistan işgali sırasında ölen 435 askerinin hikayesini paylaştı. Ancak işgal sırasında ölen 21 bin Afgan sivilin kimliğini ise kimse merak etmiyor!

28 Ekim 2014 Salı 19:41A+A-

2001 yılının Ekim ayında başlayan Afgan işgalinde geriye öldürülmüş 21 binden fazla sivil kaldı. Sayı bu kadar fazla olunca kimse Afganistan işgalinin sivil kurbanlarının kimliğini sormuyor.

İngiltere, Afganistan işgali sırasında ölen 453 İngiliz askerinin resimlerini ve hikayelerini paylaştı. İşgal ettikleri Afganistan'da ölen İngiliz askerlerinin yası tutulurken, bu askerlerin öldürdüğü Afganistanlı sivillerin değil kimlikleri sayıları bile net olarak bilinemiyor.

Bazı kuruluşlar, 20 bin civarında Afganistanlı sivilin işgal sırasında öldürüldüğünü söylerken bazı kuruluşlar bu sayının 21 binin üzerinde olduğunu söylüyor. 

İngiltere'de, Afganistan işgali sırasında ölen 453 İngiliz askerlerinin resminin bulunduğu bir grafik yayınlandı. Independent ise bu resmi alıp siyah uzun bir fon üzerine yapıştırdı. Fondaki siyah bölge, öldürülen ve kimliği bilinmeyen Afganistanlı sivilleri temsil ediyor. 

Bu grafik, Afganistan işgalinin, göze sokulanlarıyla gözden kaçırılanlarını en açık şekilde ortaya koyuyor.

İşte o utanç grafiği;

afganistan-isgal.png

HABERE YORUM KAT