1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. AfD: İslâm Almanya'ya Ait Değildir
AfD: İslâm Almanya'ya Ait Değildir

AfD: İslâm Almanya'ya Ait Değildir

Mülteci ve müslüman karşıtı söylemleriyle tanınan Almanya İçin Alternatif (AfD), İslâm karşıtlığını programına taşıdı!

01 Mayıs 2016 Pazar 20:02A+A-

Deutsche Welle Türkçe Servisi’nin haberine göre, Almanya İçin Alternatif (AfD), Stuttgart'taki kongresinde yapılan oylamada, “İslâm Almanya'ya ait değildir.” ifadelerinin yer aldığı parti program taslağı kabûl edildi.

“Kültür, Sanat ve Kimlik” konu başlığı altında kabûl edilen maddede, “Bizim hukuk anlayışımıza saygı göstermeyen hatta onunla mücadele eden ve kendini tek egemen din olarak gören bağnaz bir İslâm anlayışı, bizim hukuk düzenimizle bağdaştırılamaz.” dendi.

Partiden yapılan açıklamada, İslâm karşıtı söylemlerin “İslâm düşmanlığı” ya da “ırkçılık” olarak tanımlanmasına da tepki gösterildi.

Minare ve müezzinlere de itirazların yer aldığı parti programında, İslâm'ın Almanya'da Hristiyanlığa ve kiliselere tanınan özerk kamusal statüyle aynı konumda yer alamayacağı savunuldu.

“Câmîler Kontrol Edilmeli” Sözüne de Destek!

AfD Genel Başkanı Frauke Pertry ayrıca, Hristiyan Birlik Partileri Meclis Grup Başkanı Volker Kauder'in, “radikalleşme” ve “terör”ün önüne geçebilmek için câmîlere devlet denetimi getirilmesinin gerekli olduğu görüşüne de destek verdi.

Kauder, Berliner Zeitung'da yer alan demecinde, bazı câmîlerde verilen vaazların Almanya devletinin anlayışı ile uyumlu olmadığını iddia ederek “Câmîler kontrol edilmeli.” diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum