1. HABERLER

  2. HABER

  3. AFAD'dan Gazze'ye İnsani Yardım
AFAD'dan Gazze'ye İnsani Yardım

AFAD'dan Gazze'ye İnsani Yardım

AFAD, Gazze halkına 11 bin koliden oluşan insani yardım yapacak. Kolilerin birinci etabı bugün ulaştırılacak.

11 Ağustos 2014 Pazartesi 13:43A+A-

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye ile Gazze arasında kuracağı hava köprüsü ile 11 bin koliden oluşan insani yardımın birinci etabını bugün Gazze halkına ulaştıracak. 

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre,  Gazze halkının hayati ihtiyaçlarını karşılamak için AFAD ile Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) insani yardım hava koridoru açıyor.

Türkiye ile Gazze arasında kurulacak hava köprüsü ile 11 bin koliden oluşan insani yardım, Esenboğa Havalimanı'ndan bugün saat 17.00'de yetkililerin de katılacağı törenle Gazze'ye gönderilecek.

İlk etapta ulaştırılacak 3 bin 500 gıda kolisiyle açılan fiili yardım koridorun ardından kurulacak hava köprüsü üzerinden 15 Ağustos ve 19 Ağustos'ta yapılacak iki uçak seferi ile 7 bin 500 gıda kolisi daha Gazze'ye gönderilecek.

TOBB da bin gıda kolisi gönderecek

Sahadan alınan veriler doğrultusunda yapılan ihtiyaç analizi ile belirlenen yardım malzemeleri, UNRWA tarafından alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Gazze halkına üç uçak seferi ile ulaştırılacak 10 bin gıda kolisinde, ton balığı, kavurma et, barbunya pilaki, humus, meyve suyu, çay, şeker, tahin, bisküvi ve süt tozu gibi hemen tükenebilir konserve gıdalar bulunuyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından sağlanan bin gıda kolisinde ise yağ, pirinç, zeytin, tahin, helva, un, şeker, konserve ve makarna yer alıyor.

AFAD, hemen tüketilebilir gıdalara ek olarak 30 Ağustos-16 Kasım'da gemiyle yapacağı beş ayrı sevkiyatla 15 bin tonluk unu Gazze'ye ulaştırarak Filistinlilere yardımda bulunacak.

HABERE YORUM KAT