1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. ‘Af Tasarısı’na Koronavirüs Düzenlemesi
‘Af Tasarısı’na Koronavirüs Düzenlemesi

‘Af Tasarısı’na Koronavirüs Düzenlemesi

Bir süredir üzerinde çalışılan af tasarısında son aşamaya gelindiği ve cezaevlerinden 150 bin kişinin koronavirüs önlemleri kapsamında tahliyesinin planlandığı iddia edildi.

20 Mart 2020 Cuma 16:07A+A-

Karar gazetesinde yer verilen haber şöyle:

Hükümet yaklaşık 300 binden fazla mahkumun bulunduğu cezaevlerinde koronavirüs salgını riskine karşı, uzun süredir üzerinde çalışılan infaz düzenlemesini süratle çıkarmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde AK Parti'nin hukukçu isimleri, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı'nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda af tasarısı ele alındı.

İKİNCİ YARGI PAKETİ MECLİS'TE

Toplantıda oluşturulan taslak bugün Meclis'e sunuldu.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda değişikliği öngören 2. Yargı Paketi'ni Meclis Başkanlığı'na sunduklarını bildirdi.

İnfaz düzenlemesiyle ilgili son aşamaya geldiklerini de söyleyen Muş, ''Meclis'te önümüzdeki hafta diğer siyasi parti gruplarıyla görüşmeler yapacağız. Onlarla görüştükten sonra teklifimizi nihai hale getirip Meclis Başkanlığına sunacağız'' ifadelerini kullandı.

TERÖR VE CİNSEL SUÇLAR KAPSAM DIŞI

NTV'nin haberine göre; terör, cinsel suçlar, kasten adam öldürme, uyuşturucu ticareti gibi suçlar kapsam dışı tutulacak.

Hazırlanan taslağa göre, ceza infazı 3'te 2 oranından yarı yarıya düşürülecek. Böylece 12 yıl ceza almış bir suçlunun cezası 6 yıla düşmüş olacak.

Cezaevinde cezasının 5'te 1'ini yatan hükümlü kalan süreyi denetimli serbestlikte geçirecek.

Yeni düzenlemeyle birlikte doğum yapan kadınlar, doğumdan 1.5 yıl sonrasına kadar cezaevine girmeyecek, cezalarını evde geçirecekler.

70 yaş üzerindekilerin 2 yıl ve altı cezaları, 75 yaş ve üstündeki hükümlülerin 4 yıl üstündeki ve altındaki cezalarını evde geçirebilecekler.

CEZAEVLERİ YARI YARIYA BOŞALACAK

Bu düzenleme ile birlikte cezaevlerinde 300 bini aşan doluluğa ulaşan hükümlülerin yarıya yakınının tahliye edilmesi ve koronavirüse karşı tedbirlerin sıkılaştırılması bekleniyor.

AK PARTİ: SON AŞAMAYA GELDİK

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "İnfaz düzenlemesiyle alakalı son aşamaya gelmiş bulunmaktayız" açıklamasında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda değişikliği öngören 2. Yargı Paketi'ni Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Muş'un açıklamalarından satır başları şöyle;

- (İnfaz düzenlemesi) Mecliste önümüzdeki hafta diğer siyasi parti gruplarıyla görüşmeler yapacağız. Onlarla görüştükten sonra teklifimizi nihai hale getirip Meclis Başkanlığına sunacağız.

- İnfaz düzenlemesiyle alakalı son aşamaya gelmiş bulunmaktayız.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum