1. HABERLER

  2. HABER

  3. Af Örgütünden Uludere İçin Çağrı
Af Örgütünden Uludere İçin Çağrı

Af Örgütünden Uludere İçin Çağrı

Af Örgütü, Adalet Bakanı'na gönderdiği mektupta, Uludere ilgili yürütülen soruşturmanın güvenilir olmadığını yazdı.

07 Şubat 2012 Salı 09:57A+A-

Uluslararası Af Örgütü (UAÖ), Uludere katliamı sonrasında başlatılan soruşturmaya ilişkin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e gönderdiği mektupta, soruşturmanın güvenilir olmadığını yazdı.

Uludere soruşturması konusunda derin endişeler taşındığının ifade edildiği mektupta, olaya ilişkin bağımsız, tarafsız ve derinlemesine bir soruşturma yürütülmesi istendi.

Türkiye’nin olayın sorumlularını yargıya teslim etme yükümlülüğüne atıfta bulunulan mektupta, şunlar kaydedildi:

Saldırıda ölenlerin aileleri için maddi tazminat sağlanmasını olumlu karşılamakla birlikte, örgüt soruşturulma yapılacağının açıklanmasından bu yana gerçekleşen diğer gelişmelerden oldukça endişe duyuyor. Savcıların yürüttüğü soruşturmada bombalamaya dair koşulların tam olarak açıklanmayacağı endişesini de söz konusu. Savcıların bombalamanın üzerinden bir ay geçmesine rağmen tanıkların ifadelerini almadığı iddia edildi. Savcılar tanıkların ifadelerinin derinlemesine soruşturulmasını ve eğer askerin ihmali ya da kasten sivilleri hedef alması gibi bir şey söz konusu ise, askeri personelin adalete teslim edilmesini güvence altına almalı.” 

Görüntüleri İzleyeceğiz

Öte yandan iki gündür Şırnak’ta bulunan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Uludere Alt Komisyonu’nun üyeleri, olayın aydınlatılması açısından önemli olan dört saatlik Heron görüntüsünü izlemek istediklerini söyledi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün gazetecilerin sorusu üzerine “Bu olayın aydınlatılmasını umut ediyoruz. Artık Türkiye’de hiçbir şey gizli kapaklı kalamaz. Bu olay aydınlanmalı ki, vatandaşlarımızın kafalarında herhangi bir soru işareti kalmasın. Millet devlet bütünleşmesi tesis edilsin” dedi.

 

HABERE YORUM KAT