1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlar bir daha suç işlemiyorlar mı?!
Adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlar bir daha suç işlemiyorlar mı?!

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlar bir daha suç işlemiyorlar mı?!

Samsun’da 15 yaşındaki kızı silah zoruyla kaçırmaya çalışırken engellenen iki kişi elektronik kelepçe takılması ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı sonrası ise yeniden tutuklandı.

25 Mart 2022 Cuma 11:16A+A-

HAKSÖZ HABER

Yargıda yaşananlar adalet beklentilerini her geçen gün azaltmaya devam ediyor. Savcıların, hakimlerin ve emniyet mensuplarının karıştığı suç olayları gündemi meşgul ederken kolluk ve yargı birimlerinin yaptıkları ve verdikleri kararlar da endişeyle takip ediliyor.

Samsun’da 15 yaşındaki kızı sokak ortasında kafasına silah dayayarak kaçırmaya kalkan 2 kişi önce çıkarıldıkları mahkemeye adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınıp bu kez çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 2 kişi cezaevine gönderildi. Kız çocuğunun gözü yaşlı ailesi, tutuklanan 2 kişinin en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyor.

Samsun’un Atakum ilçesinin Büyükkolpınar Mahallesi Alaçam Caddesi’nde 19 Mayıs Cumartesi akşamı saat 21.20 sıralarında meydana gelen olayda lise 2. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Z.T., kız arkadaşının evine giderken kendisini takip eden otomobilden inen 2 kişi tarafından kafasına silah dayanarak kaçırılmak istendi.

Genç kız kendisini yere atıp bağırarak yardım istedi. Zanlılar kızı yerde sürükleyip araca götürmeye devam ettiler. Bu esnada oradan aracıyla geçmekte olan bir kadın korna çalıp olaya müdahale edince 2 kişi araçlarına binip kaçtı. Çeşitli yerlerinden yaralanan genç kız hastaneye kaldırılırken polis ekiplerinin trafik ve kameralı takibi sonucu zanlılar yakalandı. Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliğine ifade veren C.K. ve B.F. "elektronik kelepçe takılmak ve konutu terk etmemek" kaydıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Savcılık itirazı sonrası bir üst mahkeme olan Samsun 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararını kaldırarak şüpheliler hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama emri çıkarttı.

Suçluların psikolojisinin tahlil edilmediği, uzmanlık isteyen kriminal çalışmalardan olabildiğince kaçınan bir devlet mekanizması olduğu görülürken, sorunların çözümü için caydırıcı kararlar alınmadığı görülüyor. 

Hukukçulardan, mahkemelerin önlerine gelen konu ve dosyaları yeterince incelemediği eleştirileri gelirken, toplumdan ise suç işleyenlerin serbest bırakılmaları, iyi hal indirimi gibi saçma bir karardan faydalanmaları, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları ve en önemlisi kamuoyu gündemi oluşmadığı sürece ilgili şahısların işledikleri suçların umursanmadığı yorumları geliyor.

Bürokrasi, medya, mafya üyeleri ile siyasiler ve partililerin dahil oldukları suçları araştırmayan, gerekli yargılama yollarını açmayanlardan şikayetçi olan kamuoyunun “adalet” beklentileri her geçen gün yeniden öteleniyor!

HABERE YORUM KAT