1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Açlık Grevindeki Hıdır Adnan Her An "Ölebilir"
Açlık Grevindeki Hıdır Adnan Her An Ölebilir

Açlık Grevindeki Hıdır Adnan Her An "Ölebilir"

İşgalci İsrail’in “Yüksek Mahkemesi”, İslami Cihad lideri Hıdır Adnan'ın durumunu Perşembe günü ele alacak.

20 Şubat 2012 Pazartesi 14:04A+A-

Siyonist İsrail hapishanesinde 65 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutsak Şeyh Hıdır Adnan'ın durumu Perşembe günü görüşülecek.

İsrail askeri mahkemesi yargıcının aybaşında serbest bırakılması istemini reddettiği Şeyh Adnan'ın davasının “Yüksek Mahkeme”de Perşembe günü ele alınacağı açıklaması, mahkemenin sözcüsü tarafından yapıldı.

Perşembeye Kadar “Ölebilir”!

Doktorları, en uzun süre açlık grevi yapan Filistinli tutsak olan Adnan'ın celseye katılamadan ölebileceği uyarısında bulunuyor. İslami Cihad örgütünün sözcüsü Adnan'ın durumunun oldukça ağırlaştığı bildiriliyor.

hidiradnan.jpg

Arap Birliği: Adnan'ın Hayatından İşgal Yönetimi Sorumlu

Arap Birliği Genel Sekreterliği, İslami Cihad lideri esir Şeyh Hıdır Adnan'ın hayatından tamamen Siyonist işgal yönetiminin sorumlu olduğunu bildirerek, Filistinli esirin sağlık durumundan duyduğu endişeyi dile getirdi.

Arap Birliği Filistin ve işgal altındaki topraklarla ilgili işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Muhammed Subeyh, uluslararası topluma seslenerek esir Hıdır Adnan'ı serbest bırakması için işgal yönetimine baskı yapmasını istedi.

Subeyh, dün (19 Şubat Pazar) Kahire'de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gerginliği tırmandıranın esir Adnan hakkında verilen dört aylık idari hapis cezasını kesinleştiren işgal yönetimi olduğunu söyledi.

İdari hapis cezasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade eden Subeyh, en tehlikelisinin de Siyonist yargının işgal yönetiminin esirlere ve gözaltındakilere yönelik uygulamalarının üzerini örtmesi olduğunu belirtti.

"İsrail'de yargı işkenceyi meşrulaştırıyor ve bu da uluslararası toplumun duruma müdahale etmesini gerektiriyor" diyen Subeyh, esirler dosyasına öncelik verilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT