1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Açlık Grevindeki Esirlerin Durumu Kaygı Verici"
Açlık Grevindeki Esirlerin Durumu Kaygı Verici

"Açlık Grevindeki Esirlerin Durumu Kaygı Verici"

Kızılhaç, açlık grevindeki Filistinli esirlerin sağlık durumunun kaygı verici olduğunu belirterek önlem çağrısında bulundu.

08 Mayıs 2012 Salı 09:59A+A-

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Siyonist işgal zindanlarında açlık grevi eylemi yapan ve özellikle de açlık grevinde 21 günü geride bırakan Filistinli esirlerin sağlık durumundan kaygı duyduğunu ifade etti.

Kızılhaç'ın Gazze Şeridi'ndeki sözcüsü Eymen Eş-Şehabi, Fransız Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin işgal zindanlarında açlık grevi eylemine başlayan esirlerin ve özellikle eyleme önceden başladığı için uzun süredir açlık grevinde olan esirlerin sağlık durumundan endişe duyduğunu söyledi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin esirleri ziyaret ettiğini, sağlık durumlarını ve gerekli tıbbi ilgi görüp görmediklerini kontrol ettiğini belirten Eş-Şehabi, Eş-Şehabi, Kızılhaç yetkililerinin açlık grevindeki esirlerin aileleriyle de görüştüğünü ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin Siyonist işgal rejimi yönetimine de 4. Cenevre Anlaşması uyarınca üzerine düşen yükümlülükleri hatırlattığını söyledi.

Esirlerden Başbakan Erdoğan’a Mektup

İşgal zindanlarında açlık grevi sürdüren Filistinli esirler Başbakan Erdoğan'dan  duruma müdahale etmesini istedi.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye'nin siyasi danışmanı Dr. Yusuf Rezka, Heniyye'nin bir süre önce Gazze'yi ziyaret eden Türkiye heyetine Başbakan Erdoğan'a verilmek üzere işgal zindanlarında açlık grevine başlayan esirler tarafından yazılmış bir mektup teslim ettiğini söyledi.

Esirlerin Erdoğan'a gönderdikleri mektupta Siyonist işgal zindanlarında yatan Filistinli esirlere destek için soruna doğrudan müdahale etmesini ve serbest bırakılmaları için işgal rejimine baskı yapmasını istedikleri belirtildi.

Filistin Hükümeti'nin açlık grevindeki esirler dosyasını yakından takip etmeyi sürdürdüğünü ifade eden Rezka, Gazze'deki destek çadırının ve esirlere destek vermek üzere Gazze'de açlık grevine başlayan esir ailelerinin durumunun yakından izlendiğini söyledi.

Rezka, Filistin Hükümeti'nin ayrıca Siyonist işgal zindanlarında yatan esirler sorununu uluslararası platformlara taşımak üzere Esirler Bakanlığı aracılığıyla Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve dost ülkeler nezdinde girişimlerini sürdürdüğünü ifade etti.

Bölgesel ve uluslararası girişimlerin netleşmeye başladığını söyleyen Rezka, Siyonist işgal rejimi içinde de tek kişilik hücre cezalarına son verilmesi gerektiğini dile getiren seslerin yükselmeye başladığını kaydetti.

esirler-protesto.jpg

Esirlere Destek Yürüyüşüne Müdahale

Siyonist işgal güçlerinin bugün (7 Mayıs Pazartesi) Ramallah'ın batısındaki Ofer Cezaevi yakınlarında yapılan esirlere destek gösterisine sert bir şekilde müdahale etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, Siyonist işgal askerleri yüzlerce Filistinli esirin yattığı Ofer Cezaevi yakınlarında esir ailelerinin ve öğrencilerin katıldığı esirlere destek yürüyüşüne şiddet kullanarak müdahale eden işgal güçlerinin göstericileri dağıtmak için attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan gazlar nedeniyle onlarca kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi.

İki gün önce de yine Ofer Cezaevi yakınlarında düzenlenen esirlere destek gösterisine Siyonist işgal güçlerinin müdahalesi sırasında Birzeit Üniversitesi'ndeki İslami Hareket Öğrenci Grubu liderlerinden Musa Eş-Şeani yüzüne gerçek mermi isabet etmesi sonucu yaralanmıştı.

Filistin Özerk Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri de iki gün önceki gösteriden sonra esirlere destek gösterilerinin yayılmaması için Birzeit ve Kudüs üniversitelerinden bazı öğrenci liderlerini gözaltına almıştı.

ahmed_ahmet-saadet-fhkc.jpg

Saadat, Filistin Özerk Yönetimi'ni Esir Hareketi'ne Destek Vermeye Çağırdı

Halk Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Saadat, Filistin Özerk Yönetimi'ni esir hareketine ve esirlerin "savaş esiri" olarak kabul edilme talebine destek konusunda üzerine düşeni yerine getirmeye davet etti.

Saadat, Siyonist işgal cezaevleri idaresinin açlık grevi konusunda getirdiği pazarlık talebini de reddetti.

Ed-Damir Müessesesi avukatı Mahmud Hassan'a Siyonist işgal cezaevleri idaresinden bir komitenin açlık grevi konusunda geçen Salı günü kendisini ziyaret ettiğini belirten Saadat, komiteye esir hareketinin taleplerinin tamamından başkasını kabul etmeyeceğini söyledi.

Ahmed Saadat'ın yirmi gün önce açlık grevi eylemine katıldığını ifade eden Hassan, Saadat'ın açlık grevini yöneten yüksek komitenin kararına bağlı olduğunu ve grev konusunda kendisiyle değil komiteyle görüşülmesi gerektiğini söylediğini bildirdi.

Avukat Hassan, Filistinli esir liderin sağlık durumunun sürekli kötüye gittiğini belirterek, Saadat'ın tansiyonunun düştüğünü ve çok kilo kaybettiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT