1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Acar gazeteci İsmail Saymaz'dan göç yalanı!
Acar gazeteci İsmail Saymaz'dan göç yalanı!

Acar gazeteci İsmail Saymaz'dan göç yalanı!

İsmail Saymaz’ın nefret unsuru sayılabilecek paylaşımlarının yanı sıra yalan ve yanlış bilgiye dayalı paylaşımları büyük beğeniler alırken olayların gerçek yüzü ise her zamanki gibi malum çevrelerin ilgisini çekmiyor.

26 Ocak 2022 Çarşamba 12:16A+A-

HAKSÖZ HABER

Halk Tv yazarı İsmail Saymaz 'Türkiye’de baskıdan dolayı insanların yurtdışına çıktığını' iddia etti. Baskıdan dolayı Türkiye’yi terk edenler olduğu imajını çizmeye çalışan İsmail Saymaz’ın kalemi yine gerçeğe takıldı.

Sosyal medya hesabından gerçeklerle alakası olmayan konuları ve kişileri birbirine bağlamadaki mahareti ile nam salan Saymaz, şarkıcı ve oyuncuların iş amacıyla yaptıkları gezileri, siyasi baskılardan kaçan insanlara çevirdi. Saymaz, birbiriyle alakası olmayan durumlardan da Türkiye’nin kültürel çölleşme yaşadığı sonucuna vardı.

Gerçeklerle yalanı harmanlayan Saymaz sosyal medya hesabı Twitter’dan, “Türkiye’den göç var. Gidenler 1980’ler ve 1990’lardaki gibi ‘siyasiler’ değil. Fakat siyasi baskıdan bunaldıkları ve ve gelecek görmedikleri için gidiyorlar. Haluk Levent, Bergüzar Korel ve Halit Ergenç bile ülkemizden ayrılıyorsa Türkiye kültürel bakımdan çöle dönüyor demektir”  diye yazdı.

Ardından şarkıcı Haluk Levent başkanı olduğu yardım vakfı aracılığıyla Saymaz’ın yazdıklarının doğru olmadığını ifade etti. Haluk Levent’ten gönderilen mesajda, “Ben Ahbap ekibinden Abimizin size mesajı var. “Sevgili İsmail. Ben bir müzik yolculuğu için ülkeden gitmek biraz kendimle kalmak istedim. Benim gidişim kısa olacak. Ülkemi terk edemem tabii ki. Otizmli çocukların annelerine sözüm var. O büyük hayal gerçekleşecek.”  ifadeleri kullanıldı.

Gerçekle işi olmayan İsmail Saymaz da gelen bu yanıta, “Onu çok seviyoruz. Ülkemiz Haluk Levent’in ve hepimizin huzur içinde ve özgürce yaşadığı bir yer olsun düşüncesiyle yazdım.” cümlesiyle karşılık verdi.

Göz göre göre yalan ve yanlış bir bilgiyi binlerce kişiyle paylaşan Saymaz, yalanlanmasına rağmen yazdıklarıyla kendisini ‘güzel şeyler yapmak için’ görevli gördüğünü ifade etti. Saymaz’ın büyük direnişçi edasıyla karanlıklar ülkesi Türkiye’de var gücüyle özgürlük mücadelesi vermesi ise takdiri hak ediyor!

Bu veçhe ile ortaya attığı tüm diğer iddiaların da sorgulanması gerektiği anlaşılan bu şahsın yalan söylemekten çekinmediği ve gerçeklerle karıştırdığı konuları kamuoyuna pazarladığı görülüyor.

Kendisini duayen gazeteci olarak göstermekten imtina etmeyen, gerçekler ile yalanı birbirine harmanlayarak prim yapan Saymaz'ın yalanı ortaya çıkınca da özgürlük savaşçısına dönüşen bir kimliği olduğu gerçeği hafızalarda canlı tutulmalı. 

 

İsmail Saymaz'ın ilgili paylaşımları,

ismail-saymaz-yalan.jpg

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum