1. HABERLER

  2. HABER

  3. "AB'nin Türkiye’yi Daha Fazla Desteklemesi Gerekir"
"AB'nin Türkiye’yi Daha Fazla Desteklemesi Gerekir"

"AB'nin Türkiye’yi Daha Fazla Desteklemesi Gerekir"

Estonya Başbakanı Taavi Roivas, Avrupa Birliği’nde (AB) yaşanan “sığınmacı” krizine ilişkin: "AB'nin, Türkiye’yi daha fazla desteklemesi gerekir. Oradaki mültecilere yardım etmeli." dedi.

10 Eylül 2015 Perşembe 12:00A+A-

Roivas, DELFİ adlı internet haber sitesine, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in “sığınmacı”ların dağıtımı planını değerlendirdi.

“Savaştan Kaçan İnsanlara Yardım Etmeliyiz”

AB’nin durumunu iyi anladıklarını ve teklif edilen yeni “mülteci” kotasını kabul edebileceklerini anlatan Roivas: "Juncker’in dediği gibi Avrupa’da durum karmaşık. Artık sığınmacı kotasını tartışmak değil, dayanışma zamanı. Savaştan kaçan insanlara yardım etmeliyiz." ifadesini kullandı.

Başbakan Roivas, 2 milyondan fazla “mülteci”ye kucak açan Türkiye’nin, AB tarafından yardım alması gerektiğini belirterek: “Türkiye’de çok fazla sığınmacı bulunuyor. Lübnan ve Ürdün de aynı şekilde. AB'nin, Türkiye’yi daha fazla desteklemesi gerekir. Oradaki mültecilere yardım etmeli." diye konuştu.

Roivas, AB'nin “sığınmacı” krizini çözebilmesi için Suriye’de barışın sağlanması adına gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Estonya’nın 373 “Sığınmacı”yı Kabul Etmesi Bekleniyor

AB Komisyonu Başkanı Juncker'in “sığınmacı”ların dağıtımı planına göre, Estonya'nın 373 “sığınmacı”yı kabul etmesi bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT