1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. AB'nin Rusya'ya Yönelik Yaptırımları Sürecek
AB'nin Rusya'ya Yönelik Yaptırımları Sürecek

AB'nin Rusya'ya Yönelik Yaptırımları Sürecek

AB, Rusya’ya yönelik yaptırımların uzatılması yolunda karar almak için hazırlanıyor. Rusya ise karşılık olarak ambargo getirdiği Avrupa ürünlerinin yerli ürünlerle ikame edilmesi için hazırlıklarını sürdürüyor.

17 Haziran 2016 Cuma 00:36A+A-

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, gelecek hafta Brüksel’de düzenleyecekleri toplantıda, Rusya’ya yönelik yaptırımların uzatılması yolunda karar almak için hazırlanıyor.

Rusya ise ekonomik yaptırımların uzaması hâlinde karşılık olarak ambargo getirdiği Avrupa ürünlerinin, yerli ürünlerle ikame edilmesi için hazırlıklarını sürdürüyor.

“Fransa Peyniri Rusya Peyniriyle İkame Edilecek”

Rusya menşeli sivil toplum örgütü temsilcisi Nikolai Ostarkov ise bu konuda görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Mükemmel Fransa peyniri, Rusya’da imal edilen peynirle artık ikame edilecek. Rusya peynirinin kalitesi daha iyi, bizim ithal ikame sürecimiz sürüyor.”.

“Gelecek Adım Anlaşmanın Tamamen Uygulanması Olmalı”

Saint Petersburg ekonomik forumunda konuşan Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de, yaptırımların kaldırılmayacağını açık bir şekilde dile getirdi:

“Bir konuya açıklık getirmeme izin verin. Minsk anlaşması konusunda Avrupa Birliği ve G-7 ülkeleri hemfikir. Rusya, Minks anlaşmasına taraf. Bu yüzden gelecek adım, ne bir eksik ne bir fazla bu anlaşmanın tamamen uygulanması olmalı. Müzakereye başlamanın ve uygulanan yaptırımları kaldırmanın tek yolu bu.”.

AB ve ABD, Rusya’nın Kırım’ı ilhakının ardından Moskova’ya yaptırım uygulama kararı almıştı. Rusya’nın ayrıca G-8 toplantılarından dışlanmasına karar verilmişi.

Euro News Türkçe

HABERE YORUM KAT