1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. AB’nin Gündeminde Arakan Yok!
AB’nin Gündeminde Arakan Yok!

AB’nin Gündeminde Arakan Yok!

Estonya’daki Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nın gündeminde Arakan konusunun bulunmadığı açıklandı.

08 Eylül 2017 Cuma 15:02A+A-

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Estonya’da düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nın gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AA’da yer alan habere göre, AB’nin Arakan’da yaşananlar hakkında ne düşündüğünü soran bir gazeteciye Mogherini, “Toplantı gündemimizde Myanmar yok.” şeklinde yanıt verdi.

Toplantı gündeminde olmayan konular hakkında konuşmak istemediğini belirten Mogherini, birkaç gün önce konuya ilişkin bir açıklama yaptığını ve muhataplarıyla görüşme hâlinde olduğunu söyledi.

AB, birkaç gün önce Arakan hakkında yaptığı açıklamada, “tüm taraflara gerginliği azaltma ve itidal çağrısında” bulunmuş ancak Arakanlı Müslümanların maruz kaldığı baskı ve zulmü güçlü bir şekilde kınamaktan kaçınmıştı.

Çok Sayıda Arakanlı Katledildi

Arakan’da uzun bir süredir artarak devam eden zulüm, son zamanlarda Myanmar ordusuna mensup güçler ve Budist çeteler tarafından gerçekleştirilen saldırılarla tekrar gündeme geldi.

Söz konusu saldırılarda 25 Ağustos’tan bu yana çok sayıda Arakanlı Müslümanın hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ancak Myanmar yönetiminin uluslararası kuruluşlara bölgeye giriş izni vermemesinden dolayı can kaybı sayısı tam olarak saptanamıyor.

Arakan merkezli sivil toplum kuruluşlarından bazıları hayatını kaybeden sivillerin sayısının bini aştığını bildirirken, bazıları da bu sayının binlerce olduğunu söylüyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum