1. HABERLER

  2. HABER

  3. Abdullah Gül'den Operasyon Açıklaması
Abdullah Gül'den Operasyon Açıklaması

Abdullah Gül'den Operasyon Açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül beklenen açıklamayı yaptı.

24 Aralık 2013 Salı 13:56A+A-

Cumhurbaşkanı Gül, 17 Aralık operasyonuyla ilgili olarak ilk kez konuştu. 

Cumhurbaşkanı Gül, “Bir yolsuzluk varsa üzeri kapanmaz, herkesin rahat olması gerekir. Yargı bağımsız, herkes bunun sonucunu görecek. Devlet içinde sadece devlet otoritesi geçerlidir. Kişisel ideolojiler devlet içinde geçerli değildir.” dedi.

Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Türkiye'de son 10 yılda köklü reformlar yapıldığını belirterek, "Bütün bunların yapıldığı bir ülkede herhangi bir yolsuzluk veya yanlışlık söz konusu olursa bunların üstü falan kapanmaz, kapanamaz. Bunun bilin çünkü Türkiye bundan 15-20 sene önceki Türkiye değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, “Kamuda çalışanları devlet otoritesi ve kanunlar bağlar, devlet içinde farklı bir yapılanma kabul edilemez.” diye konuştu. 

Gül, bütün soruları toplayıp şu mesajları verdi:

“Tek tek nokta nokta sorulara yanıt vermek yerine ilkesel bir cevap vereceğim. 

"YOLSUZLUK VARSA ÜSTÜ KAPATILMAZ"

Türkiye’de son 10 yılda köklü reformlar yapıldı. Hukuk alanında siyaset alanında. Bu reformlar doğrultusunda şeffaflaşma yaşandı. Bunların yaşandığı bir ülkede yolsuzluk yanlış varsa üstü kapanmaz. Bunu bilin. Burası 15 yıl önceki Türkiye değil artık. Herkesin rahat olması gerekir. 

İddia edilen yolsuzluk konusu artık mahkemeye taşındı. Yargı Türkiye’de hem bağımsız hem tarafsızdır. Demokratik hukuk devletinde böyledir. Mahkeme titiz bir şekilde dosyayı inceleyecek. Ardından tartışma ve iddialarla ilgili bir karar verecek. İşin aslını ortaya çıkaracak. Bunu herkesin beklemesi lazım. Mahkeme bunu en doğru şekilde çıkaracaktır. Hepimiz adına millet adına doğruyu söyleyecektir."

Demokratik hukuk devletinde çalışanların hepsinin bireysel farklılıkları düşünceleri olabilir. Farklı akımlara bağlı olabilirler. Ancak devlet ve kamu söz konusu olduğunda başka hiçbir dayanışma ve ilişki olamaz. Bu temel ilkedir.

Cumhurbaşkanı soruşturmalardaki usulsüz işlemlerin geçmişte de yapıldığı anımsatılınca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dün de bu tür şeyler oluyordu. Ben bu tip yanlışlıklara başından beri dikkat çektim. Türkiye AB ile müzakere yapan, reform adımları atan bir ülke. Bu reformların uygulanması gerekir.”

YENİ KABİNE SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yolsuzluk operasyonuna isimleri karışan bakanların görevden alınıp alınmayacağının sorulması üzerine de şu yanıtı verdi:

“Bakanlarla ilgili Sayın Başbakan ile uzun uzun konuştuk. Kendisinin  de bu konuda düşünceleri var. Hazırlık ve değerlendirme yapıyor. Ben de düşünceleri kendisine aktardım. Gelince görüşeceğiz. Sorunuzun cevabını o görüşmeden sonra duyacaksınız.”

Cumhurbaşkanı ilkesel dediği açıklamaların ardından “Bu süreç şeffaf bir şekilde olur. Meseleye ilkeli bakılırsa memleketin yararına olur. Yanıtlarsam polemiğe girmiş olurum” diyerek diğer soruları yanıtsız bıraktı. 

 

HABERE YORUM KAT