1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’nin Pekin Büyükelçiliği’nin Önünde Patlama
ABD’nin Pekin Büyükelçiliği’nin Önünde Patlama

ABD’nin Pekin Büyükelçiliği’nin Önünde Patlama

ABD’nin Pekin Büyükelçiliği’nin önünde patlama meydana geldiği bildirildi.

26 Temmuz 2018 Perşembe 09:35A+A-

AA’da yer alan habere göre Çin’in başkenti Pekin’de bulunan Tienzı Lu Caddesi’ndeki ABD Büyükelçiliği’nin giriş kapısının önünde patlama meydana geldi.

Büyük hasara neden olmadığı gözlenen patlama nedeniyle polis geniş bir alanı kordon altına aldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Pekin Büyükelçiliği’nin önünde gerçekleşen patlamanın bireysel bir güvenlik vakası olduğunu açıkladı.

Bakanlığın sözcüsü Gıng Şuang, Pekin’de yaptığı olağan basın toplantısında, ABD Büyükelçiliği’nin giriş kapısında gerçekleşen patlamanın bireysel bir güvenlik vakası olduğunu belirterek, olaya hızlıca ve uygun şekilde müdahale edildiğini söyledi.

Pekin Belediyesi Kamu Güvenliği Bürosu da yaptığı açıklamada, vakayı gerçekleştiren şahsın İç Moğolistan Bölgesi’nden ve Ciang soyadlı 26 yaşında biri olduğu bilgilerini paylaştı.

Şahsın öğleden sonra saat bir sularında kalkıştığı olayda patlayıcı olarak havai fişek ve çatapat kullandığı ifade edilirken, olay sonrasında eylemcinin yaralanmasının dışında herhangi bir ölü ve yaralı bulunmadığı belirtildi.

Yaralı eylemcinin tedavi altına alındığı, olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

ABD’nin Pekin Büyükelçiliği de Çin’in sosyal paylaşım platformu Wechat (Veyşin) üzerinden yaptığı açıklamada, patlamadan eylemcinin dışında kimsenin zarar görmediğini ve elçilik binasının hasar almadığını duyurdu.

Elçiliğin kentin Tienzı Lu Caddesi’nde bulunan giriş kapısının önünde olay sonrası yerde cam kırıkları ve kan izleri olduğu görüldü.

Çin polisi bölgedeki güvenliği arttırırken, olayın nedenine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum