1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD'nin Irak ve Suriye'yi Parçalama Hayali
ABD'nin Irak ve Suriye'yi Parçalama Hayali

ABD'nin Irak ve Suriye'yi Parçalama Hayali

CIA Başkanı John Brennan, Suriye ve Irak'ta çok fazla kan aktığını belirtip, “Ölmeden önce, bu ülkelerin bir daha merkezî bir yönetime kavuşup kavuşamayacaklarını görebilecek miyiz, bilmiyorum.” dedi.

09 Eylül 2016 Cuma 13:24A+A-

“Combatting Terroism Center” isimli kuruluşun yayımladığı CTC Sentinel dergisine konuşan Brennan, Irak ve Suriye'nin bir daha toparlanamayabileceğini söyledi.

Derginin, “Suriye'nin bir daha toparlanamayacağını söylemiştiniz, aynı ifadeleri Irak için de kullanır mıydınız?” sorusuna “Geleceğe baktığımda, Suriye ve Irak'ın bir daha bir araya gelip gelemeyeceğini bilmiyorum.” dedi.

“Oralarda çok kan aktı.” diyen Brennan, “Çok fazla yıkım, çok fazla gerilim ve mezhep ayrımı oldu. Ben kendi ömrümde bu iki ülkede bir daha merkezî bir yönetimin kurulacağını görebilecek miyim? Bunu ben de soruyorum.” diye devam etti.

İki ülke için “federal sisem” olabileceği öngörüsünde bulunan CIA Başkanı, “Bir çeşit federal yapı olabilir. Yani merkezî bir yönetimin yanısıra özerk bölgelerin de olduğu bir yapı. Çoğu şey önümüzdeki 3-4 yılda neler olacağına bağlı. Ama dediğim gibi, eskiden olduğu gibi kontrolü elinde bulunduran merkezî yönetimler kurulabilir, emin değilim.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: CTC Sentinel, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT